Franța, a 3-a reprezentantă a Europei calificată în semifinalele concursului de baschet feminin

Europa va avea trei echipe în semifinalele concursului de baschet feminin din cadrul Jocurilor Olimpice 2016. După surpriza furnizată de Serbia, respectiv victoria în ultima secundă repurtată de Spania în confruntarea 100% europeană, reprezentativa Franței a dispus de Canada, într-un meci în care Hexagonul pornea cu șansa a 2-a.

Partida a demarat favorabil reprezentantei frunzei de arțar, care a înscris 25 puncte în primele zece minute. Astfel, la capătul sfertului inaugural scorul era de 25-16. Franța a replicat în sferturile 2 și 3, perioade în care a anulat deficitul. Tabela de marcaj indica egalitatea, 50-50, cu zece minute înainte de final. Franța a controlat situația pe tabela de marcaj pe tot parcursul sfertului decisiv, grație experienței impresionante a sportivelor din nucleu de bază.

Sandrine Gruda a avut 14 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, Valerie Ayayi a terminat cu 12 puncte, 5 recuperăr, iar Olivia Epoupa a adăugat 10 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru formația învingătoare. De cealaltă parte, Kim Gaucher a avut 15 puncte, 5 recuperări, alte patru jucătoare având cel puțin 10 puncte marcate pentru Canada.

Franța avansează în semifinale pentru a 2-a oară consecutiv. În urmă cu patru ani, naționala feminină a Hexagonului s-a clasat pe locul al 2-lea, pierzând finala în confruntarea cu SUA. Cele două se vor duela în semifinale la Rio, după ce americancele au trecut de Japonia cu scorul de 110-64.

Semifinalele se dispută joi (18.08), după următorul program:

Spania vs Serbia – ora 21:00
Franța vs SUA – ora 01:00 (joi spre vineri)

Foto: fiba.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.