Fotis Katsikaris e primul antrenor grec angajat în NBA

Fotis Katsikaris este primul antrenor grec angajat în NBA. El a fost cooptat în staff-ul tehnic al lui Utah Jazz, acoperind golul lăsat de Igor Kokoskov, cel care a preluat funcția de antenor principal la Phoenix Suns.

Anterior, Katsikaris a activat în calitate de antrenor în NBA Summer League pentru Houston Rockets și Indiana Pacers. În vârstă de 51 ani, grecul nu a dus lipsă de oferte pentru sezonul 2018/19 din Europa. El a fost curtat de mai multe cluburi de pe bătrânul continent, însă a acceptat provocarea lansată de către Quin Snyder, antrenorul principal al lui Utah, un tehnician cunoscut pentru atenția pe care o acordă jucătorilor și antrenorilor din afara SUA.

De-a lungul carierei, Katsikaris a antrenat la nivel de club în Grecia, Rusia, Spania și Israel. A fost desemnat antrenorul anului 2013 în EuroCup, după ce a ghidat-o pe Bilbao Bsket până în finala competiției. În plus, Katsikaris a fost antrenorul echipei naționale a Greciei între 2014 și 2016, interval în care a participat la FIBA Basketball World Cup 2014 din Spania, EuroBasket 2015 din Slovenia, respectiv turneul preolimpic din anul 2016.

Katsikaris a antrenat în sezonul 2017/18 pe Iberostar Tenerife. El a ocupt locul 8 în Liga ACB, a fost semifinalist în Cupa Spaniei și s-a oprit în optimile de finală din Basketball Champions League.

În altă ordine de idei, Iberostar Tenerife a anunțat înlocuirea lui Katsikaris cu Txus Vidoretta. Acesta revine în Insulele Canare după un sezon la cârma Valenciei. Cu Vidoretta la timonă, Tenerife a câștigat ediția inaugurală a Basketball Champions League.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.