Fost jucător în LNBM, Vyacheslav Bobrov va evolua în cel mai puternic campionat național din Europa

Vyacheslav Bobrov, baschetbalistul ucrainean care a evoluat în Liga Națională a României pentru BCM U FC Argeș Pitești tocmai a semnat în primul eșalon baschetbalistic al Spaniei. El se alătură lui Delteco GBC San Sebastian (cunoscută drept Gipuzkoa San Sebastian).

Anunțul a fost făcut de către jurnalistul Chema de Lucas pe Twitter:

În vârstă de 26 ani, Bobrov este jucător de poziția 3-4. El măsoară 2.01 metri și sosește de la Pieno Zvaigzdes. El a avut medii de 13 puncte și 5.9 recuperări pe meci în Lituania, respectiv 11.8 puncte și 4.9 recuperări în Liga Baltică.

Bobrov a atras privirile de-a lungul sezonului 2017/18 în Lituania. Jurnalistul Donatas Urbontas și-a manifestat satisfacția pentru acest transfer, considerând că ucraineanul a fost unul dintre remarcații campionatului lituanian în stagiunea petrecută aici.

Vara trecută Bobrov a evoluat la EuroBasket 2017 pentru echipa națională a Ucrainei. El a avut medii de 7.3 puncte, 3.7 recuperări, 2.5 pase decisive și 0.5 capacepentru 10.2 la eficiență și 4.7 la +/-.

Bobrov a jucat în România pe parcursul sezonului 2015/16. A bifat 10 prezențe în Liga Națională și patru în Cupa României. El a avut medii statistice de 9.0 puncte, 5.3 recuperări, 2.4 pase decisive, 0.8 capace și 0.7 intercepții în 27 minute pe partidă pentru 12.8 la eficiență.

Înainte de a juca la Pitești, Bobrov a evoluat în Ucraina pentru Azovmash (2009/11) și BC Kiev (2011/15). După despărțirea de argeșeni, el a jucat în liga a 3-a din Franța, pentru UJAP Quimper, după care a trecut în Lituania, la Pieno. Trecerea în Liga ACB – cel mai puternic campionat național din Europa – reprezintă un salt extrem de important pentru Bobrov.

De notat că Bobrov a fost adus în România de Jovica Arsic (actualmente antrenor la Borac Cacak – câștigătoarea sezonului regulat în ABA Liga 2 – ediția 2017/18), un antrenor rapid etichetat și judecat de lumea din baschetul nostru, în condițiile în care sezonul 2015/16 a fost unul pur și simplu de coșmar pentru gruparea alb-violetă din absolut toate punctele de vedere posibile. Iată că, la distanță de mai bine de doi ani de la ceea ce înseamnă cea mai neagră amintire din istoria recentă a baschetului argeșean, se demonstrează că cel puțin un jucător, remarcat de un antrenor care nu a mai fost angajat niciodată în țara noastră, are calitatea și valoarea necesare de a evolua la un nivel foarte ridicat.

Gipuzkoa San Sebastian a ocupat locul 13 în ediția 2017/18 a primului eșalon din Spania. Bascii au revenit în Liga ACB după ce în sezonul 2016/17 au jucat în LEB Oro, competiție pe care au câștigat-o. Anterior, a avut opt sezoane consecutive în prima ligă.

La San Sebastian, Bobrov va fi coleg cu Mouhamed Barro, pivotul în vârstă de 23 ani, înalt de 2.05 metri, care este fratele lui Ousmane, fostul jucător al lui BC Mureș, BCM U Pitești și U-BT Cluj-Napoca.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.