Fost câștigător al Euroligii masculine, Damir Mulaomerovic a fost prezent la Oradea

Damir Mulaomerovic, antrenorul principal al Kosovo, este unul dintre cele mai sonore nume care au fost prezente la Oradea din postură de antrenor la un meci oficial. Bosniac la origine, fostul conducător de joc, ajuns acum la 44 ani, are o bogată activitate în baschetul ex-iugoslav.

Mulaomerovic și-a început cariera în anul 1990, alături de Sloboda Tuzla. Înalt de 1.90 metri, Damir a jucat pe post de conducător de joc.

El și-a dorit să reprezinte Bosnia, însă nu a fost convocat la echipa națională. Astfel, i s-a oferit oportunitatea să evolueze pentru Croația. A acceptat propunerea lui Petar Skanski la prima reprezentativă a Croației, pentru care a jucat la Jocurile Olimpice de la Atlanta, în anul 1996, respectiv la patru ediții consecutive ale EuroBasket (între 1997 și 2003).

La nivel de club, Mulaomerovic a jucat pentru Cibona, Fortitudo Bologna, Efes Pilsen, Panathinaikos, Udine, Real Madrid, PAOK, Panellinios, Olympiacos, Bruesa GBC și KK Zagreb. Palmaresul său cuprinde un trofeu de Euroligă (în 2002 cu Panathinaikos, sub comanda lui Zeljko Obradovic), cinci campionate și cupe ale Croației, cupa Bosniei, supercupa Italiei, cupa Turciei și a fost cel mai bun marcator al campionatului din Grecia.

Mulaomerovic a renunțat la cariera de jucător în 2012, după 22 sezoane la seniori, la vârsta de 39 ani. El a început activitatea de antrenor un an mai târziu. Primul său angajament a fost, similar celui de jucător, la Sloboda Tuzla. După doi ani a trecut la Cibona Zagreb, clubul alături de care a câștigat cele mai multe trofee ca jucător.

Mulaomerovic a antrenat întâi echipa națională a Bosniei-Herțegovina. Astfel, a ajuns ca antrenor acolo unde și-a dorit să fie ca jucător. El a ratat calificarea la EuroBasket 2017, fiind demis. A preluat Kosovo la startul actualei campanii. În paralel, Damir Mulaomerovic este antrenorul lui Z Mobile Prishtina, formație alături de care a învins de două ori pe Steaua București și s-a calificat în faza a 2-a din grupele FIBA Europe Cup.

La finalul meciului pierdut, joi (29.11), de Kosovo la Oradea, scor 83-88, cu România în precalificările FIBA EuroBasket 2021, Damir Mulaomerovic a declarat următoarele:

„A fost un meci interesant în cadrul căruia am avut o bună șansă de a câștiga. Îmi pare rău că nu am fost în efectiv complet în această partidă. Ne-au lipsit doi jucători din cauza unor accidentări. Am avut probleme în a construi lotul de jucători pentru dubla din România și Macedonia. Pe de altă parte această dublă deplasare reprezintă o bună oportunitate de a testa niște tineri jucători. Totodată consider că este o experiență utilă pentru ei.

Coșurile de trei puncte marcate de România în repriza secundă au tăiat elanul echipei mele. Câțiva dintre jucătorii mei s-au înmuiat după acea serie a gazdelor. Asta e…mergem mai departe.

Îmi felicit elevii și echipa. Fiecare a dat totul. Ne-am dorit foarte tare victoria, dar nu am obținut-o. Ne așteaptă o nouă deplasare dificilă, în Macedonia, cu liderul acestei grupe.”

Kosovo are 0-2 la general în Grupa B din faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Această grupare se deplasează în Macedonia, pentru al 3-lea meci din această fază.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.