A fost anunțat programul pe etape al sezonului regulat în Euroliga masculină 2018/19

Euroleague Basketball a dat publicității programul pe etape al sezonului regulat în Euroliga masculină – ediția 2018/19. Similar ediției anterioare, competiția supremă din Europa nu ține cont de ferestrele FIBA pentru jocurile echipelor naționale din calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019.

Competiția reunește 16 echipe, 11 dintre acestea având angajament pe termen lung cu Euroleague Basketball. Acestor formații li s-au alăturat deținătoarea EuroCup – Darussafaka Istanbul, campioana Germaniei – Bayern Munchen, câștigătoarea Ligii Adriatice – Buducnost Podgorica, respectiv cel mai bine clasate echipe din Liga VTB și Liga ACB fără angajament cu Euroliga – Khimki Moscova (singura echipă care joacă al 2-lea sezon consecutiv în Euroligă fără a avea contract cu Euroleague Basketball) și Herbalife Gran Canaria. Buducnost și Gran Canaria sunt debutante în competiție.

Sezonul regulat demarează la data de 11 octombrie, iar în perioada 16-19 octombrie 2018 este programată prima rundă dublă, etapele 2 și 3. Vor fi cinci etape duble, iar singura pauză de două săptămâni între două runde din sezonul regulat se va consemna în luna februarie 2019 pentru a face loc turneelor de cupă națională.

Fiecare din cele 16 echipe participante va disputa 30 de meciuri în sezonul regulat. Acesta se va încheia pe 5 aprilie 2019. Primele opt clasate la încheierea ultimei etape se califică în playoff, care se va desfășura pe formatul cel mai bun din cinci partide. Învingătoarele se califică pentru Final Four.

F4-ul se va desfășura în luna mai a anului 2019, la Fernando Buesa Arena din Vitoria, Spania.

Programul complet al sezonului regulat poate fi consultat AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.