Focșani și Sighetu Marmației se impun în primele meciuri din GVC

CSM Focșani a învins pe terenul lui Rapid București în prima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19, în Grupa valorică C. Rezultatul final a fost de 78-67.

Formația antrenată de Mihai Petruț a controlat jocul, fiind mai mereu în avantaj pe tabela de marcaj. Scorul la jumătatea întâlnirii a fost de 43-34 în favoarea focșănenilor. Feroviarii au revenit în secvența a 3-a, aceasta încheindu-se la egalitate, scor 55-55, după ce gazdele au reușit chiar să preia conducerea și să se desprindă la cinci lungimi. Vizitatorii au refăcut diferența în secvența a 4-a, grație unui parțial de 23-14.

Raportul recuperărilor (50-28, cu 18-9 la cele ofensive) a fost decisiv în această partidă. În plus, Focșaniul a marcat mai mult din spațiul de trei secunde (34-26). Învingătorii au avut procentaj mai bun la aruncările de două puncte și la linia de pedeapsă, bifând și mai multe pase decisive. În schimb, Rapidul a avut mai puține posesii pierdute (10-17).

Kyle Mathew Kilgore (foto) a reușit 22 puncte, 10 recuperări, alți trei jucători bifând câte 12 puncte pentru învingători. Sergiu Pop a totalizat 13 recuperări, iar Cătălin Petrișor a terminat cu 9 pase decisive. Rotația de bază a lui CSM Focșani a cuprins șapte jucători.

În replică, Bogdan Sandu a avut 18 puncte, 6 recuperări, Goran Kragulj a adăugat 16 puncte, iar Vlad Manolescu a terminat cu 14 puncte pentru formația alb-vișinie. Rotația formației antrenat de către Victor Bulancea a cuprins nouă jucători, opt având cel puțin 12 minute pe parchet.

Într-un alt meci, tot în Grupa valorică C, CSM Sighetu Marmației a surclasat CS Universitatea Cluj-Napoca, scor 101-62. Din echipa antrenată de Emil Kosztelnik a lipsit Ciprian Albu, cel mai important jucător U23. Joshua Deon Turner a bifat 31 puncte, 6 pase decisive, alți doi jucători americani având câte 18 puncte marcate pentru învingători. Lipsită de jucători străini, CS Universitatea Cluj a beneficiat de 22 puncte și 9 recuperări din partea lui Călin Vasile.

Foto: CSM Focșani 2007 oficial (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.