Finala NBA 2019 – Warriors rămân în viață, dar îl pierd definitiv pe Durant

Golden State Warriors au reușit un parțial de 9-2 în ultimele trei minute ale Meciului 5 pentru a împinge finala NBA 2019 către un ultim meci la Oracle Arena din Oakland. Californienii au învins pe terenul lui Toronto Raptors, scor 106-105.

Partida a demarat favorabil californienilor. Cu excepția unei scurte perioade în care Raptors au fost la conducere pe la jumătatea primei secvențe, Warriors au controlat situația pe tabela de marcaj. Stephen Curry a înscris 14 puncte, iar Kevin Durant și-a făcut simțită prezența în joc. Astfel, Golden State conducea cu scorul de 34-28 la capătul primelor 12 minute.

TORONTO, CANADA – Foto Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images

DeMarcus Cousins a avut un început de sfert 2 foarte productiv, iar Draymond Green a transformat o aruncare pentru a mări ecartul la 11 puncte, spre jumătatea acestei perioade de joc. Înainte de asta, Kevin Durant a suferit o recidivă a accidentării ce l-a ținut departe de teren în ultima lună. KD a avut 11 puncte (3/3 de pe semicerc) în 12 minute de joc. Avantajul maxim a crescut la 13 lungimi un minut mai târziu, însă finalul reprizei a aparținut lui Toronto. Canadienii s-au apropiat la un punct în ultimul minut al reprizei, pentru ca Stephen Curry și Kevon Looney să replice în contul oaspeților. Warriors erau în avantaj la jumătatea partidei, scor 62-56.

Repriza secundă a demarat davorabil oaspeților. Aceștia au beneficiat de o ofensivă echilibrată, aceasta permițându-le să se desprindă la 12 lungimi în primele cinci minute din sfertul 3. Californienii au găsit soluții de a se menține la conducere, acest lucru fiind posibil și pe foncul impreciziei canadienilor, atât din interiorul semicercului, cât și din afară. Cu toate acestea, ecartul de la jumătatea partidei s-a păstrat, scorul la intrarea în secvența a 4-a fiind de 84-78.

Raptors au amenințat avantajul lui Warriors încă din debutul secvenței. Canadienii au pus presiune pe echipa adversă găsind soluții să puncteze, însă Golden State a găsit răspuns pe parcursul primelor patru minute din această perioadă de joc. Apărat extrem de agresiv încă de la primirea mingii, Stephen Curry a încercat să atace dribling și a căutat să-și găsească colegii deoarece dublajul a venit de fiecare dată. Kawhi Leonard a preluat inițiativa și a adus pe Toronto la conducere, marcând zece puncte consecutive în urma cărora canadienii s-au desprins la șase lungimi cu trei minute înainte de final, scor 103-97.

Arbitrii au anulat un put back slam dunk al lui Cousins pe motiv de interefernță ofensivă, însă Curry și Thompson au marcat de pe semicerc pentru Warriors pentru a readuce campioana în avantaj la intrarea în ultimul minut din sfertul 4. Raptors nu au putut să reacționeze, însă Draymond Green a comis abatere de pași. Lowry a strâns la un punct cu 30 secunde rămase din timpul regulamentar. Cousins a fost sancționat cu fault ofensiv, oferind gazdelor ultima posesie, de 16 secunde. Warriors au dublat la Kawhi, mingea ajungând în colț, la Lowry. Acesta a fost imprecis și meciul s-a terminat cu victoria californienilor.

Golden State a marcat 20 coșuri de trei puncte pentru un procentaj de 48%. Warriors au avut o circulație excelentă la mingi, lucru ilustrat de cele 27 pase decisive. În schimb, Toronto a avut un număr dublu de vizite la linia de pedeapsă și mai mult de dublu recuperări ofensive.

Stephen Curry a totalizat 31 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive, Klay Thompson a adăugat 26 puncte, 6 recuperări, DeMarcus Cousins a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări, Kevin Durant a izbutit 11 puncte, iar Draymond Green a avut 10 puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive pentru învingători.

În replică, Kawhi Leonard a reușit 26 puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive, Kyle Lowry a adăugat 18 puncte, 6 pase decisive, Marc Gasol a izbutit 17 puncte, 8 recuperări, Serge Ibaka a terminat cu 15 puncte, 6 recuperări, Pascal Siakam a bifat 12 puncte, iar Fred VanVleet a izbutit 11 puncte pentru Raptors.

Scorul general a devenit 3-2 pentru Toronto. Seria se întoarce în California. Meciul 6 are loc în cursul nopții de joi spre vineri, ora 4:00, în direct la Telekom Sport. Va fi ultimul meci de NBA găzduit la Oracle Arena, sală ce a fost casa lui Golden State Warriors aproape cinci decenii!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.