Final de sezon pentru Darrin Govens

Darrin Govens, baschetbalistul american cu cetățenie maghiară de la Falco Szombathely nu va mai juca în acest sezon competițional. Jucătorul de bază al echipei antrenate de Srecko Sekulovic a suferit o fractură la mână în Meciul 4 al seriei pe care vicecampioana în exercițiu a Ungariei o dispută în compania campioanei en-titre, Alba Fehervar, în semifinalele campionatului din țara vecină.

Fundașul înalt de 1.85 metri, în vârstă de 30 ani a suferit accidentarea după ce a fost călcat pe mână de un adversar. Absolvent al universității Saint Joseph’s în anul 2009, Darrin Govens a jucat de-a lungul carierei în NBDL, Islanda, Israel și Grecia. El a dobândit cetățenia maghiară în toamna anului trecut, după ce maghiarii au irosit șansa de a juca la EuroBasket 2017 cu un alt fundaș american naturalizat. Este vorba despre DeAndre Kane, jucătorul lui Maccabi Tel-Aviv, care după ce a obținut cetățenia maghiară a refuzat să joace pentru naționala Ungariei.

În urma diagnosticului s-a stabilit că Govens va sta între 2 și 3 săptămână cu mâna imoilizată într-o atelă ghipsată. Ulterior se vor efectua noi analize pentru a se stabili dacă el poate demara procesul de recuperare sau va trebui să mai stea că mâna imobilizată. În aceste condiții devine limpede că Darrin nu va mai juca în acest sezon pentru echipa sa de club.

Totodată este incertă prezența lui Govens în echipa naționlă a Ungariei pentru cea de-a 3-a fereastră din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019, atunci când americanul ar fi avut posibilitatea să formeze un tandem redutabil la perimetru cu Adam Hanga, jucător angrenat în Euroligă, motiv pentru care a ratat primele două ferestre din actuala campania.

În 41 partide disputate în actuala ediție de campionat, Govens a avut medii statistice de 17.0 puncte, 6.3 pase decisive, 4.0 recuperări și 1.2 intercepții pentru 21.5 la eficiență în aproape 35 minute pe parchet. El a avut 55% la aruncările de două puncte, 40% la trei puncte (cu o medie de 2.0 reușite de pe semicerc pe meci) și 90% la linia de pedeapsă.

În opt partide disputate în FIBA Europe Cup – ediția 2017/18, Govens a avut medii statistice de 19.8 puncte, 5.3 pse decisive, 4.4 recuperări și 1.4 intercepții pentru 20.9 la eficiență în aproape 36 minute de joc. El a avut 56% la două puncte, 42% la trei puncte, respectiv 90% la linia de pedeapsă.

Govens a fost piesa de bază a lui Falco și în sezonul precedent, când echipa antrenată de Sekulovic a pierdut finala campionatului cu scorul general de 3-2.

Scorul general al semifinalei dintre Falco Szombathely și Alba Fehervar este de 2-2. Meciul 5, decisiv, are loc la Szombathely, datorită clasării pe locul 2 în sezonul regulat, cu o poziție deasupra campioanei în exercițiu. Szolnok Olaj KK a trecut cu scorul general de 3-0, de Egis Kormend, formație preluată spre finalul sezonului actual de către Antonis Constantinides. Astfel, gruparea antrenată de Dragan Aleksic revine în finala campionatului, de unde a absentat în mod surprinzător în sezonul precedent.

Darrin Govens a debutat în mod oficial pentru echipa națională a Ungariei în cea de-a 2-a fereastră a atualei campanii de calificare pentru FIBA Basketball World Cup. El a evoluat în meciul pierdut de maghiari, scor 75-80, în Lituania, respectiv în victoria obținută chiar la Szombathely, scor 64-57, asupra Poloniei.

De notat că Ungaria are foarte mulți baschetbaliști naturalizați, însă majoritatea sunt ex-iugoslavi, ce evoluează la poziții în care sunt acoperiți cu jucători născuți și formați baschetbalistic în țara vecină. Similar majorității țărilor europene, Ungaria are nevoie de un fundaș capabil să aducă un plus de viteză, creativitate și calitate în faza ofensivă. Lucruri pe care Govens le acoperă cu brio în fiecare meci la echipa sa de club.

Foto: www.fiba.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.