Final Four-ul Euroligii masculine 2019 se va desfășura la Fernando Buesa Arena, Vitoria

Euroleague Basketball a anunțat marți (15.05) că turneul final (Final Four) al competiției continentale de top la nivel de club – ediția 2019 se va desfășura la Fernando Buesa Arena din Vitoria, Spania.

Evenimentul se va desfășura într-o locație care găzduiește cu regularitate meciuri din Euroliga masculină. Fernando Buesa Arena este locul în care își susține meciurile de pe teren propriu Kirolbet Baskonia Gasteiz, formație ce s-a calificat între primele opt echipe ale competiției în ultimele trei ediții.

Consiliul Local Vitoria-Gasteiz, Consiliul Procinciei Alava și guvernul basc au semnat un comunicat oficial emis la scurt timp după anunțul oficial prin intermediul căruia salută decizia de a acorda dreptul de organizare al Final Four-ul Euroligii masculine 2019. Final Four-ul Euroligii masculine se va desfășura pentru prima dată la Vitoria.

Ultima dată când Final Four-ul s-a desfășurat pe teritoriul Spaniei a fost în 2015, la Madrid, atunci când Real a câștigat trofeul.

Fernando Buesa Arena

Este o arenă sportivă indoor. Aceasta a fost inaugurată în anul 1991 și este una dintre cele mai mari locuri în care se desfășoară sporturi de sală în Spania. Inițial capacitatea sălii a fost de 9.923 locuri, însă ea a fost supusă unui amplu program de modernizare și mărire a capacității. Lucrările s-au desfășurat înre martie 2011 și aprilie 2012. Actualmente, capacitatea arenei pe scaune este de 15.504 locuri.

Cele mai importante evenimente baschetbalistice organizate în această sală sunt finala Cupei Saporta 1996, turneul final EuroCup 2010, turneul final de Cupa Spaniei 2000, 2002, 2008 și 2013, respectiv SuperCupa Spaniei 2010, 2013, 2014 și 2016.

Baskonia a avut o medie de spectatori de peste 11.400 spectatori/meci în ultimele două ediții ale Euroligii masculine. În această perioadă echipa amintită a disputat 33 meciuri în competiția supremă. Interesul bascilor față de Euroligă este enorm, lucru ilustrat prin diferența de peste 3.500 între media spectatorilor la meciurile echipei locale în Liga ACB și Euroligă.

Final Four-ul Euroligii masculine în ultimul deceniu

2018 – Belgrad, Stark Arena
2017 – Istanbul, Sinan Erdem Dome
2016 – Berlin, Mercedes-Benz Arena
2015 – Madrid, Barclaycard Center
2014 – Milano, Mediolanum Forum
2013 – Londra, O2 Arena
2012 – Istanbul, Sinan Erdem Dome
2011 – Barcelona, Palau Sant Jordi
2010 – Paris, Palais Omnisports de Paris-Bercy
2009 – Berlin, Mercedes-Benz (O2 World) Arena

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.