Final Four-ul Euroligii masculine 2018 – Poate cel mai special eveniment din ultimii ani în baschet european

Final Four-ul Euroligii masculine – ediția 2017/18 se desfășoară în perioada 18-20 mai anul curent la Stark Arena din Belgrad. Evenimentul reunește patru echipe de excepție, iar istoria și tradiția joacă un rol important, poate mai important decât oricând.

Însuși locul de desfășurare al turneului final este unul special. Serbia este una din cele doar două țări din Europa în care baschetul este mai mult decât o disciplină sportivă. Jocul cu mingea la coș este de departe cel mai iubit de către sârbi, însă el depășește cu mult barierele sportului. Baschetul este aproape sinonim cu aerul, cu viața la Belgrad. Așadar, desfășurarea Final Four-ului într-o astfel de locație aduce un plus cât se poate de evident întregului eveniment.

În continuare se impune să vorbim despre formațiile participante. Trei din cele patru echipe calificate sunt practic ultimele trei câștigătoare ale trofeului de Euroligă. Vorbim despre:

Real Madrid – câștigătoarea Euroligii 2015
CSKA Moscova – câștigătoarea Euroligii 2016
Fenerbahce Dogus Istanbul – câștigătoarea Euroligii 2017, deținătoarea trofeului

Cea de-a 4-a participantă este Zalgiris Kaunas. Nimeni altcineva decât forța de temut a baschetului din Lituania. Iar dacă vorbim despre Lituania atunci am descoperit cea de-a 2-a țară din Europa în care baschetul este disciplina cu numărul 1.

Așadar, ultimele trei câștigătoare ale trofeului și feblețea unei țări îndrăgostite iremediabil de baschet își dau întâlnire în locul din care izvorăște pasiunea pentru baschet. Final Four-ul Euroligii 2018 este cu adevărat un eveniment special!

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.