Final de sezon pentru LeBron James

Los Angeles Lakers au anunțat că LeBron James nu va juca în ultimele șase partide ale echipei californiene din acest sezon competițional. El are o problemă medicală pe care clubul amintit dorește să o trateze pentru a evita orice risc de agravare a situației.

Potrivit unui comunicat emis de Lakers, semnat de președintele Magic Johnson și managerul general Rob Pelinka, este vorba despre o accidentare în zona inghinală pentru jucătorul amintit. LeBron își încheie astfel primul sezon alături de Lakers și primul în Conferința Vest. El ratează calificarea în playoff pentru a 3-a oară într-o carieră ce numără 16 sezoane și nouă finale (opt consecutive), alături de trei titluri de campion.

Sezonul 2018/19 este cel în care LeBron a jucat pentru prima dată în carieră mai puțin de 60 meciuri. Anterior, sezonul cu cele mai puține meciuri jucate a fost alături de Miami Heat, în 2011/12, când a avut 62 apariții în sezonul regulat, după care a devenit campion NBA pentru prima dată în carieră.

În actualul sezon, James a jucat 55 partide și a avut medii statistict de 27.4 puncte, 8.5 recuperări (1.0 ofensive), 8.3 pase decisive și 1.3 intercepții în 35.2 minute pe partidă. LeBron a avut procentaje de 51% la aruncările din acțiune, incluzând 34% la trei puncte, respectiv 67% la linia de pedeapsă (cel mai modest procentaj al carierei la libere).

Din punct de vedere statistic, LeBron a avut medii peste cele ale carierei la puncte, recuperări și pase decisive în condițiile în care a avut procentaje aproape identice cu cele pe întreaga carieră profesionistă. De nptat că el a avut cea mai mică medie de minute pe meci în acest sezon din toți cei 16 ani petrecuți în ligă.

Așadar, statistica individuală a fost la același nivel. Problema a constat în accidentarea suferită de Crăciun, de pe urma căreia a lipsit o lună, într-o perioadă în care Lakers păreau să urce din punct de vedere al încrederii, prestațiilor și rezultatelor. După revenire, LeBron a fost extrem de critic în public la adresa prestațiilor colegilor săi, iar cel mai grav – a fost foarte activ în încercarea de aducere a lui Anthony Davis înaintea datei limită pentru transferuri în NBA. Această mișcare nu s-a concretizat, iar LeBron nu a mai avut cum să fie lider al unui grup de jucători la care a fost dispus să renunțe fără nicio remușcare cu scopul aduceii lui Davis. De altfel, chiar dacă e greu de afirmat concret acest lucru, se pare că LeBron James nu are aliați între jucătorii lui Lakers, astfel încât atmosfera în vestiar și pe teren nu este potrivită pentru performanță.

LeBron James mai are trei ani din contractul semnat vara trecută cu Los Angeles Lakers. Este de așteptat ca gruparea californiană să dea un nou asalt asupra lui Anthony Davis, dar în același timp este posibil să urmărească și alte piste importante, deoarece la vara vor fi mai mulți jucători importanți disponibili pe piață. Chiar dacă e puțin probabil, nu poate fi exclusă o eventuală despărțire de LeBron, întrucât acest jucător a demonstrat de-a lungul timpului că nu este din cale afară de statornic, fiind chiar foarte vocal cu privire la libertatea jucătorilor de a alege fără a se simți obligați față de cluburile pentru care joacă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.