Final de sezon pentru Anthony Gill de la Khimki Moscova

Khimki Moscova a anunțat că jucătorul american Anthony Gill nu va mai juca în acest sezon competițional. Acesta va fi supus unei intervenții chirurgicale la spate și va lipsi cel puțin cinci luni.

În vârstă de 26 ani, înalt de 2.04 metri, Gill este extremă. El parcurge al 2-lea sezon alături de Khimki. În ediția actuală a Euroligii, Gill a bifat 13 prezențe, fiind titularizat de 11 ori și a postat 11.5 puncte, 3.5 recuperări, 1.6 pase decisive și 0.6 capace în aproape 27 minute pe partidă pentru 12.1 la eficiență. Americanul a avut procentaje de 71% la aruncările de două puncte, 22% la trei puncte și 77% la linia de pedeapsă.

Absolvent al universității Virginia în anul 2016, Anthony Gill și-a început cariera profesionistă în Turcia, unde a petrecut sezonul 2016/17. El a avut medii de 14.4 puncte, 6.8 recuperări și 0.9 pase decisive în 30 partide pentru Yesilgiresun în primul eșalon al Semilunei. În vara anului 2017 a trecut la Khimki, formație pe care a ajutat-o în sezonul trecut să se califice în finala Ligii VTB și în playoff-ul Euroligii masculine, bifând 55 prezențe pentru formația moscovită.

Reamintim că în urmă cu o săptămână Khimki l-a concediat pentru Georgios Bartzokas și l-a readus la cârmă pe Rimas Kurtinaitis. De asemenea, formația amintită joacă de mai bine de două luni fără Alexey Shved, fiind lipsită practic de cei mai buni doi jucători în aproape jumătate din meciurile din Euroligă.

Khimki are 7-13 în Euroligă, unde ocupă locul 13 în ierarhia la zi. De asemenea, are 12-2 în Liga VTB, unde se situează pe locul al 2-lea. Fără îndoială, obiectivul echipei galben-albastre va fi calificarea în finala Ligii VTB pentru a obține un nou wildcard de participare în Euroligă pentru sezonul 2019/20.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.