Final 8. BC SCM Timișoara învinge CSU Sibiu după trei reprize de prelungiri!

BC SCM Timișoara a depășit pe BC CSU Sibiu, scor 103-101, într-un meci de senzație la turneul final de Cupa României la baschet masculin – ediția 2017/18. Confruntarea de la Sepsi Arena a avut nevoie de trei reprize de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei.

Formația antrenată de Tudor Costescu s-a desprins la 22-4 în primele minute ale partidei și a controlat situația până la pauză, cu precizarea că galben-albaștrii s-au apropiat pe tabela de marcaj. Bănățenii conduceau cu scorul de 49-39 după 20 minute de joc.

Sibiul a început să recupereze și să se apropie pe tabela de marcaj. Nivelul de apărare al echipei antrenate de către Dan Fleșeriu a început să se apropie de cel obișnuit, însă în atac Tyler Laser a fost mult sub așteptări la primul meci cu adevărat sub presiune. Lawrence Kinnard a avut la rândul său probleme cu decizia, însă nici Igor Mijajlovic nu a fost extrem de inspirat și mai ales dispus să împartă mingea cu colegii săi.

Cele două echipe s-au succedat al conducere pe finalul timpului regulamentar, Adrian Diaz finalizând un alley-oop pass de la Mijajlovic pentru a aduce Timișoara în avantaj, scor 78-76. Replica a venit de la Moneya Pratt, după o nouă recuperare ofensivă a Sibiului. Jordan Burdgess a avut ultima aruncare din sfertul 4, însă jocul a mers în prelungiri.

Timișoara s-a desprins la cinci puncte cu un minut rămas din prima repriză de prelungiri, Calotă fiind imperturbabil la linia de pedeapsă. Cooper și Pratt au răspuns din acțiune. Timișoara a irosit ultimul atac și a oferit adversarului o ultimă șansă cu două puncte diferență. Cooper a ajuns la linia de pedeapsă, însă a irosit prima aruncare. El a ratat-o intenționat pe cea de-a 2-a, dar tot el a recuperat. Timișoara a contestat valabilitatea acestei recuperări invocând faptul că pivotul Sibiului ar fi intrat mai devreme în spațiul de trei secunde, lucru nepermis de regulament. Chris Cooper a egalat la 88 și meciul a intrat în cea de-a 2-a repriză de prelungiri.

În cadrul acesteia, Timișoara s-a desprins din nou, de această dată la patru pungimi. Cooper și Pratt au restabilit egalitatea, iar cel din urmă a adus Sibiul în avantaj după noi recuperări ofensive. De notat că Timișoara nu mai avea pivoți disponibili în acest punct al meciului. Milos Komatina – jucător care a stat aproape tot meciul în teren – a transformat două aruncări libere pentru a egala la 98 și meciul a ajuns la cea de-a 3-a repriză suplimentară.

Calotă a marcat două coșuri pe pătrundere și a desprins Timișoara la cinci puncte. Sibiul a răspuns cu o liberă de la Pratt și un coș din acțiune semnat Cooper. Georgian Păun a fost blocat de Wilhelm Brosser, iar Calotă a greșit o pasă, astfel încât a oferit o nouă șansă Sibiului de a trimite meciul în a 4-a repriză de prelungiri în cazul unei reușite de două puncte. Andrei Petică a ratat, Pratt a recuperat ofensiv și a irosit o șansă, după care Cooper a cules mingea sub coșul Timișoarei, fiind blocat spectaculos de Burdgess, intervenție ce a pus capăt meciului.

Sibiul a avut mari probleme cu regula cu doi români. Mirel Dragoste și Radu Paliciuc au avut prestații foarte bune, însă dinamica și specificul jocului pentru formația lui Dan Fleșeriu s-a diluat în această formă. Contraatacul și tranziția au fost reduse la minim, astfel încât ritmul de joc al echipei de pe Cibin a fost redus semnificativ. În plus, mizase pare că și-a pus amprenta asupra unor jucători din echipa sibiană.

De cealaltă parte se poate spune că titularizarea unui jucător cu experiență, în locul unui român U23, a adus un plus important în primele minute ale jocului pentru Timișoara. Bănățenii au jucat cu Calotă foarte mult, acesta având o prestație deosebit de precisă în atac, cu precădere la finalizare.

CSU Sibiu a totalizat 31 recuperări ofensive în această partidă! Timișoara a replicat cu 12. Echipa lui Fleșeriu a avut avantaje la pase decisive și intercepții. În schimb, Timișoara a avut avantaj la procentajul aruncărilor din acțiune și de la linia de pedeapsă.

Timișoara a avut cinci jucători descalificați. Este vorba despre pivoții Drăgușin și Diaz, respectiv fundașii Mijajlovic, Gheorghe și Jeremic. Sibiul a terminat la rândul său fără cinci oameni de bază – Laser, Davis, Dragoste, Paliciuc și Kinnard, însă problemele de efectiv de-a lungul meciului s-au consemnat cu precădere în echipa Timișoarei.

Octavian Popa Calotă a fost desemnat BT player of the game. El a totalizat 31 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 3 intercepții pentru 31 la eficiență. Kevin a pierdut mingea de șase ori, a obținut 15 faulturi și a vizitat linia de pedeapsă de 17 ori.

Un alt fost jucător al lui CSU Sibiu a avut o prestație solidă. Igor Mijajlovic a totalizat 28 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. El a fost descalificat pentru două faulturi antisportive.

Moneya Pratt a totalizat 18 puncte, 14 recuperări, 6 pase decisive, 6 intercepții și 2 capace, iar Chris Cooper a adăugat 17 puncte, 16 recuperări, 4 capace și 4 pase decisive pentru CSU Sibiu.

Milos Komatina a bifat 52 minute de joc!

La meci a asistat un contingent deosebit de generos de suporteri ai echipei din Sibiu. Aceștia și-au început recitalul cu mai bine de 30 minute înaintea primului angajament și au continuat să-și susțină favoriții până la final și inclusiv după încheierea meciului.

BC SCM Timișoara revine în semifinalele Cupei României după trei ani. Formația alb-violetă a cucerit trofeul de două ori și a disputat finala în alte trei rânduri. În schimb, BC CSU Sibiu pierde pentru a 5-a oară la primul meci la turneul final de Cupa României.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.