Final 8. CSM Oradea este prima semifinalistă

CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Cupei Românei după ce a depăşit cu 82 – 67 pe Phoenix Galaţi.

Partida a fost la discreţia orădenilor în primele 3 sferturi ale partidei, diferenţa de pe tabelă ajungând chiar şi la 21 puncte, însă gălăţenii au reuşit să se apropie la doar 4 posesii la jumătatea sfertului decisiv. Oradea a înschis însă meciul cu un parţial de 14 – 3 şi ajuns în penultimul act al competiţiei pentru a treia oară consecutiv şi a patra în ultimii cinci ani.

Kristopher Richard a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 19 puncte, şi a fost desemnat BT Player of the Game, un titlul ce se acordă în premieră la acest Final 8. Americanul a înscris 4/6 coşuri din spatele liniei de 3 puncte.

Goran Gajovic a avut 14 puncte şi 7 recuperări. Muntenegreanul a înscris 11 dintre ultimele 14 puncte ale Oradei, printre care şi un coş foarte important de la mare distanţă în momentul în care Phoenix s-a apropiat la 4 puncte, 64 – 68. În opinia mea, Gajovic ar fi trebuit desemnat jucătorul meciului.

Muhamed Pasalic a terminat 13 puncte şi 6 pase decisive, Andrei Mandache cu 10 puncte, iar Vaidas Kariniauskas cu 6 puncte, 5 recuperări şi 8 pase decisive.

Pentru Phoenix, Phillip Miller a reuşit 14 puncte şi 7 pase decisive. Ernests Kalve a avut 15 puncte, iar Anthony Gugino, 12 puncte şi 7 recuperări. Cătălin Petrişor, titular, a terminat cu 11 puncte şi 6 pase decisive.

Jarvis Threatt nu a evoluat din cauza unei contuzii.

Cristi Achim a început cu Bogdan Ţibîrnă şi Andrei Mandache, iar Florin Nini cu Cătălin Petrişor şi Mihai Măciucă. Oradea i-a folosit în rotaţie şi pe Bobe Nicolescu (15:26 min) şi Basti Ionescu (4:23 min), în timp ce la Phoenix au mai jucat Tudor Sabău (16:26 min) şi Dragoş Andrei (7:56).

Oradea a marcat 49% la aruncprile din acţiune, cu 8% mai mult decât adversarul. Bihorenii au recuperat cu 6 mingi în plus şi au marcat 36 puncte din căciulă.

Luni, în semifinale, Oradea va întâlni învingătoarea dintre Timba Timişoara şi Steaua CSM EximBank. Meciul va fi transmis în direct de DigiSport, de la ora 17:15.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.