Final 8. U-BT Cluj-Napoca completează careul de ași

U-BT Cluj-Napoca completează careul de ași al Cupei României 2018. Deținătoarea trofeului și forța dominantă a baschetului masculin românesc (deținătoarea tuturor trofeelor și singura reprezentantă de succes a României pe plan internațional în actualul sezon competițional), a depășit pe BCM U FC Argeș Pitești cu scorul de 74-66, la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Jocul a avut parte de echilibru în prima jumătate. Echipele s-au succedat la conducere de opt ori și s-au consemnat două situații de egalitate. Ruptura s-a consemnat pe finalul primei jumătăți, pe fondul unui parțial de 13-0 în favoarea ardelenilor. Au fost câteva minute în care pressingul Clujului a dat roade, rezultând mai multe intercepții și o serie de puncte ușoare în cont. Giordan Watson a avut un impact important în această perioadă. Piteștiul a stabilit scorul pauzei, de 39-30, prin liberele lui Porter Troupe.

Repriza secundă a început în aceeași notă, Clujul marcând patru puncte în jumătate de minut. Piteștiul a reușit să reacționze și s-a menținut în urmă cu 3-4-5 posesii, dar nu a izbutit să pună în dificultate formația din Cluj. Acest lucru se datorează și faptului că în faza de atac Aco Kostoski și Titus Nicoară, două piese importante prin prisma aportului la finalizare, au avut o seară dificilă. De cealaltă parte, Miha Lapornik a fost un factor decisiv în atac, atât la creație, cât și la finalizare, iar Adomas Drungilas a adus un plus de energie și combativitate.

Nick Russell și Andryi Agafonov au avut prestații solide, cu un aport important din partea lui Porter Troupe. De cealaltă parte, Clujul a rotit generos, având zece jucători între 10 și 26 minute. Astfel, antrenorul Mihai Silvășan a avut posibilitatea să nu-și suprasolicite piesele de bază și astfel să managerieze cu real succes eventualele probleme de prospețime. El a acordat 15 minute de joc lui Aleks Rasic, recent revenit după o ruptură de tendon achilian.

Piteștiul a avut avantaj la recuperare (37-32), inclusiv la cea ofensivă (11-8). De asemenea, argeșenii au avut mai multe vizite (24-13) și reușite (20-8) de la linia de pedeapsă. În schimb, Clujul a controlat celelalte capitole: pase decisive (25-11), intercepȚii (16-9), posesii pierdute (15-22) și procentajul aruncărilor din acțiune (45%-38%).

Miha Lapornik a totalizat 17 puncte, 7 pase decisive, Adomas Drungilas a adăugat 13 puncte, alți șapte jucători marcând cel puțin 4 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca. În replică, Andriy Agafonov a reușit 19 puncte, 12 recuperări, Nick Russell a adăugat 14 puncte, 3 pase decisive, iar Porter Troupe a încheiat cu 14 puncte pentru argeșeni.

U-BT Cluj-Napoca se califică în semifinalele Cupei României pentru cea de-a 3-a oară consecutiv. Ardelenii sunt deținătorii trofeului de la precedentele două ediții desfășurate.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.