Final 8. U-BT Cluj-Napoca avansează în finala Cupei României 2018

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat pentru a 3-a oară consecutiv în finala Cupei României. Deținătoarea trofeului a depășit BC SCM Timișoara, scor 77-75, în penultimul act al Final 8-ului de la Sfântu Gheorghe.

Partida a avut parte de echilibru și a cuprins 16 schimbări la conducere. Cel mai mare ecart înregistrat a fost de șapte puncte în favoarea Clujului. În schimb, Timișoara a izbutit să se desprindă la un maxim de șase lungimi, chiar în debutul secvenței decisive. Miha Lapornik a anulat acest deficit al lui U-BT cu două reușite de pe semierc.

La finalul confruntării a existat suspans. Mladen Jeremic a avut șansa să restabilească egalitatea de la linia de pedeapsă, însă a ratat o aruncare. De cealaltă parte, Ousmane Barro și Aleks Rasic au irosit câte o liberă în ultimul minut de joc. Același Jeremic a forțat o aruncare, contestată, de pe semicerc.

Interesant este faptul că echipa din Timișoara a avut avantaj atât la procentaje, cât și la recuperare, însă Clujul a învins. Unitatea a 2-a a ardelenilor a produs cu 15 puncte mai mult. În fine, învingătorii au avut doar 12 posesii pierdute, cu cinci mai puțin decât oponentul.

Miha Lapornik a totalizat 18 puncte, Aleks Rasic a adăugat 14 puncte, 3 pase decisive în doar 18 minute de joc, ir Giordan Watson și Zeljko Sakic au bifat câte 10 puncte fiecare pentru U-BT Cluj-Napoca.

În replică, Adrian Diaz a reușit 18 puncte, 8 recuperări, Mladen Jeremic a adăugat 15 puncte, Milos Komatina a încheiat cu 14 puncte, 4 recuperări, iar Octavian Popa Calotă a totalizat 11 puncte, 4 recuperări pentru BC SCM Timișoara.

Formația de pe Someș avansează pentru a 3-a oară consecutiv în finala Cupei României. U-BT Cluj-Napoca se va duela cu CSM CSU Oradea în ultimul act, programat pentru marți (13.02), cu începere de la ora 19, la Sepsi Arena. Va fi o reeditare a finalei de cupă din 2016, când Clujul a învins chiar la Oradea.

Articole din aceeași categorie

5 comentarii On Final 8. U-BT Cluj-Napoca avansează în finala Cupei României 2018

  • Clujul a invins oarecum la pas, folosind 10 jucatori din care cel mai putin a jucat Torok 9 minute. Pare in continuare favorita clara, insa Oradea este in stare sa intoarca calculele hirtiei.

    • Cum sa zici ca Cluj a invins la pas? Ce ziceai daca intra trita lui Jeremic din ultima secunda? Timisoara a condus cu 6 puncte in debutul sfertului patru! Nu inteleg cum vedeti unii meciurile si cum le comentati! Deci Cluj a castigat la pas?

  • Un meci bun facut de Kuti la el acasa. Bravo!

  • Rasici chiar daca pare sa resimta inca sechelele accidentarii, a fost acelasi jucator de clasa pe care il stim de anul trecut.

  • Vezi cite minute au jucat jucătorii buni și cite cei mai puțin buni din echipa Clujului. Poate o sa înțelegi de ce am zis ca au cistigat relativ ușor.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.