Filou Oostende a bifat a 6-a victorie consecutivă în Basketball Champions League. Prima la diferență mai mare de două posesii!

Filou Oostende, campioana în exercițiu a Belgiei, a obținut cea de-a 6-a victorie consecutivă în Basketball Champions League. Marți (22.01), în etapa a 12-a din sezonul regulat, formația amintită a surclasat pe medi Bayreuth din Germania. Rezultatul final a fost de 82-62.

Soarta jocului a fost decisă în ultimele zece minute, atunci când belgienii au reușit un parțial de 26-10. Oostende s-a desprins la 38-32 în prime repriză, pentru ca Bayreuth să reducă din deficit în sfertul al 3-lea, încheiat cu scorul de 56-52.

Antrenorul Dario Gjergja alături de jucătorii de la Filou Oostende într-un timp de odihnă. Foto: championsleague.basketball

TJ Williams a totalizat 21 puncte în 25 minute de joc pentru formația învingătoare. Niciun alt jucător nu a atins borna zece pentru Oostende, însă 11 oameni au fost utilizați și fiecare a înscris cel puțin două coșuri din acțiune. De’Mon Brooks a replicat cu 14 puncte, 4 recuperări pentru germani.

În urma acestui rezultat, Filou Oostende are un bilanț general de 7-5 și se situează pe locul al 3-lea în Grupa D, fiind devansată de Virtus Bologna (9-2, joacă miercuri) și Promitheas Patras (8-4). În schimb, Bayreuth are 4-8 la general și are șanse minime de calificare în playoff-ul Champions League.

Oostende a obținut a 6-a victorie consecutivă după un start modest cu un succes în primele șase etape. Victoria cu Bayreuth este prima la diferență mai mare de patru puncte pe tabela de marcaj. Iată lista celorlalte victorii obținute de belgieni:

Etapa 3, 24 octombrie 2018, vs Neptunas Klaipeda, scor 91-89
Etapa 7, 20 noiembrie 2018, @ SIG Strasbourg, scor 64-61
Etapa 8, 11 decembrie 2018, @ Promitheas Patras, scor 88-84
Etapa 9, 19 decembrie 2018, vs Virtus Bologna, scor 77-76
Etapa 10, 9 ianuarie 2019, @ Neptunas Klaipeda, scor 79-77
Etapa 11, 16 ianuarie 2019, @ Olimpija Ljubljana, scor 71-69

În ultimele două etape, Oostende întâlnește rivalele pentru un loc în playoff. Pe 29 ianuarie, belgienii joacă în fieful lui Besiktas Istanbul, iar pe 6 februarie primesc vizita lui SIG Strasbourg.

Antrenată de către croatul Dario Gjergja, Oostande mizează pe serviciile a doi jucători americani, doi croați, respectiv câte un sârb, muntenegrean și bosniac. Alături de aceștia, campioana Belgiei are în componență șapte baschetbaliști autohtoni.

Reamintim că în ultimul meci de campionat, Oostende a pierdut pe teren propriu cu Kangoeroes Mechelen, echipă la care evoluează Alex Olah. Meciul s-a terminat cu scorul de 80-82, coșul victoriei pentru echipa compatriotului nostru venind de pe semicerc, pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc. Așadar, campioana Belgiei a și pierdut la limită, nu doar a câștigat în acest sezon. În pofida acestui eșec, Oostende este lider în Euromillions League, având 11-3 la general.

Aceasta este a 3-a prezență în tot atâtea ediții a lui Oostende în grupele Basketball Champions League. În sezonul 2016/17, belgienii au avut 6-8 și s-au clasat pe locul 5 în grupă. Apoi, în sezonul 2017/18, au avut tot 6-8 și s-au clasat pe locul 6 în grupă. De ambele ori au ratat calificarea în playoff-ul BCL. De această dată bilanțul s-a îmbunătățit, Oostende având șapte victorii după 12 etape.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.