FIBA și Molten au prezentat mingea oficială utilizată la World Cup 2019

FIBA a prezentat noua minge pe care o va utiliza în competițiile oficiale începând cu Basketball World Cup 2019, eveniment programat să se desfășoare în China, între 31 august și 15 septembrie anul curent. Forul mondial continuă parteneriatul cu Molten, producătorul oficial de mingi pentru toate competițiile sub egida FIBA, indiferent că este vorba despre baschet masculin ori feminin, echipe naționale sau de club.

Noul model a fost denumit BG5000, fiind produs de către manufacturierul japonez Molten. În cadrul comunicatului oficial emis de FIBA se anunță că noua minge beneficiază de o textură nouă pe întreaga suprafață a mingii, lucru ce va da un plus de aderență, chiar și în situația în care palmele jucătorilor sunt transpirate.

Totodată se subliniază că mingea este mai moale decât precedentele mingi produse de Molten. Acest lucru va ajuta suplimentar la un control mai bun asupra mingii în timpul jocului. Ținând cont de controversa legată de predecesoarea BG5000, FIBA a inclus în comunicatul oficial și mențiunea că la realizarea noii mingi au fost consultați jucătorii, cei care vor fi principalii beneficiari ai acestui nou produs.

Parteneriatul dintre FIBA și Molten datează din anul 1982, atunci când compania japoneză a produs pentru prima dată mingea oficială a Campionatului Mondial de baschet. De altfel, din 1984, Molten este partener unic al FIBA în ceea ce privește „obiectul muncii”.

Anunțul cu privire la noua minge a fost făcut în preziua tragerii la sorți a grupelor FIBA Basketball World Cup 2019. Ceremonia se va desfășura sâmbătă (16.03), cu începere de la ora 12:30 (ora României) și va fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA de la Shenzhen.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.