FIBA Europe Cup – Trei echipe și-au asigurat locul în sferturile de finală

Antwerp Giants, Enisey Krasnoyarsk și Fraport Skyliners sunt primele echipe calificate pentru sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Cele trei și-au câștigat seriile din prima fază a playoff-ului în număr minim de meciuri, adică cu 2-0 la general.

Enisey s-a impus în Meciul 2 al seriei cu Turk Telekom Ankara cu scorul de 75-68. Tim Ohlbrecht a avut 18 puncte și 8 recuperări pentru învingătoi, ia David Kennedy și Tony Taylor au avut câte 17 puncte marcate fiecare pentru formația învi9ngătoare. Turcii au avut cinci jucători cu cel puțin 10 puncte marcate.

Antwerp Giants au depășit pe ASVEL Villeurbane Lyon, scor 88-78. Jocul a fost decis în sfertul 4, atunci când s-a consemnat un parțial de 29-6 în favoarea belgienilor. Kwame Vaughn a avut 18 puncte și 3 recuperări pentru învingători. Replica a venit de la internaționalul francez Charles Kahoudi, autor a 17 puncte.

Fraport Skyliners s-au apărat impresionant în Meciul 2 al seriei cu AEK Larnaca. Rezultatul final al partidei desfășurate în Cipru a fost de 56-44. Jordan Theodore a avut 22 puncte și 4 recuperări pentru învingători. Fostul adversar al Energiei Târgu-Jiu în actuala ediție a FIBA Europe Cup, a beneficiat de 16 puncte și 11 recuperări din partea lui Calvin Leslie Jr.

De notat că Enisey și Antwerp au triumfat în pofida faptului că s-au clasat pe locul 2 în faza a 2-a a grupelor. Cu alte cuvinte nu s-au bucurat de avantajul terenului propriu în seriile pe care le-au disputat.

Situația în celelalte serii din optimile de finală ale FIBA Europe Cup:

BC Oostende vs Elan Chalon 91-80 (scor general 1-1)
Royal Hali Gaziantep vs Varese 76-60 (1-1)
Khimik Youzhny vs Energia Târgu-Jiu 71-60 (1-1)
Juventus Utenos vs Cibona Zagreb 78-83 (0-1)
BC Ventspils vs Maccabi Rand Media 73-75 (0-1)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.