FIBA Europe Cup – Informații oferite echipelor înscrise

FIBA Europe Cup – ediția 2017/18 este o competiție în care s-au înscris 32 de echipe, potrivit unei adrese emise de FIBA, organizatorul competiției, cluburilor participante. Totodată s-a anunțat că procedura este mai mult decât complicată.

Cele 32 de echipe aflate pe tabloul FIBA Europe Cup se vor duela în două tururi preliminare deoarece există doar opt locuri disponibile pe tabloul principal (faza grupelor). S-a anunțat că cele două tururi preliminare se vor juca după cum urmează:

Turul 1 (32 echipe)
– Manșa 1 – 20 septembrie 2017
– Manșa 2 – 27 septembrie 2017

Turul 2 (cele 16 învingătoare)
– Manșa 1 – 4 octombrie 2017
– Manșa 2 – 11 octombrie 2017

Învingătoarele din turul al 2-lea se califică pentru faza grupelor.

Celelalte 24 locuri disponibile în faza grupelor FIBA Europe Cup sunt rezervate pentru echipele eliminate în tururile preliminare (1, 2 și 3) ale Basketball Champions League. FIBA a precizat în cadrul adresei emise către cluburi că există posibilitatea ca anumite echipe eliminte din tururile preliminare ale Basketball Champions League să nu fie interesate de participarea în FIBA Europe Cup. Prin urmare, se vor elibera anumite locuri pe tabloul principal al acestei competiții. Astfel, e posibil ca anumite echipe să joace un singur tur preliminare (al 2-lea) în FIBA Europe Cup.

În încheierea adresei, FIBA precizează că mai multe informații și implicit întreaga procedură cu privire la FIBA Europe Cup vor fi stabilite spre sfârșitul săptămânii următoare. Adică după 11 iulie, când este programată tragerea la sorți pentru Basketbal Champions League. Cel mai probabil, atunci echipele din această competiție vor trebui să precizeze cu exactitate dacă intenționează să participe în FIBA Europe Cup dacă vor fi eliminate din preliminariile Basketball Champions League.

Echipe înscrise, conform informațiilor noastre, în FIBA Europe Cup: Wurzburg (Germania), Rilski Sportist și Balkan Botevgrad (Bulgaria), Krka Novo Mesto (Slovenia) Khimik Yuzhne (Ucraina), Spirou Charleroi și Belfius Mons Hainaut (Belgia), BK Pardubice (Cehia), Slam Stal Ostrow (Polonia), Boras Basket (Suedia), Steaua EximBank București, CSM CSU Oradea, CSU Sibiu (Romania), Istanbul IBB, Trabzonspor și Demir Insaat Buyukcekmece (Turcia), BC Kormend, Falco Szombathely și Szolnok Olaj KK (Ungaria), Le Portel (Franța), FC Porto (Portugalia), Sokhumi (Georgia), AEK Larnaca (Cipru), KK Nevezis (Lituania), KR (Islanda), Bnei Hertzlyia (Israel).

Alte șase formații sunt înscrise, însă FIBA nu a făcut publică lista echipelor participante în FIBA Europe Cup. Vom reveni cu noi informații în măsura în care acestea ne parvin.

De notat că FIBA nesocotește câteva aspecte foarte importante:

– Există jucători care nu doresc să semneze pentru echipe care nu vor avea garanția unui număr minim de meciuri în cupele europene, întrucât aceasta poate fi unica șansă a acestor jucători de a se face remarcați pentru eventuale viitoare contracte. Prin urmare există un număr semnificativ de cluburi, inclusiv cele din LNBM, care au așteptat informații in partea FIBA pentru a putea oferi informații concrete jucătorilor pe care îi doresc.

– Un alt aspect important este legat de cluburi. Acestea ar începe pregătirea pentru următorul sezon competițional la o anumită dată din moment ce primul joc oficial în competiția internă este programat pentru luna octombrie și cu totul altul este programul precompetițional în cazul în care primul meci oficial în cupele europene se dispută la 20 septembrie. Așa cum se precizează în adresa FIBA, există posibilitatea ca anumite echipe să acceseze FIBA Europe Cup din cel de-al 2-lea tur preliminar, adică pe 4 octombrie.

– În continuare, există un alt element extrem de important. Există cluburi care dau jucători echipelor naționale. Aceste formații sunt angrenate în EuroBasket 2017. Unii jucători de la echipe din FIBA Europe Cup ar putea încheia participarea pentru echipa națională pe 7 septembrie sau chiar pe 17 septembrie, după ce au petrecut 6-8-10 sau chiar mai multe săptămâni în cantonamentul echipei naționale.

– Steaua Eximbank București (și probabil alte cluburi din Europa) s-a înscris în Basketball Champions League, dar nu s-a găsit loc pentru această grupare, deși inițial se părea că România va avea două locuri în această competiție (așa cum s-a întâmplat în sezonul 2016/17). În pofida acestui aspect, grupările care s-au înscris pentru Basketball Champions League, dar nu au fost acceptate în această întrecere, nu au niciun fel de avantaj față de celelalte echipe înscrise în FIBA Europe Cup.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.