FIBA Europe Cup – Falco Szombathely avansează în grupe de pe culoarul în care a evoluat CSM CSU Oradea

Falco Szombathely a eliminat pe BC Balkan Botevgrad în cel de-al 2-lea tur preliminar din FIBA Europe Cup – ediția 2017/18. Vicecampioana Ungariei a triumfat în manșa a 2-a, scor 84-74, în duelul cu echipa care a eliminat CSM CSU Oradea în primul tur al competiției.

Jocul a fost controlat de echipa lui Srecko Sekulovic. Maghiarii s-au desprins la 42-33 în primele 20 minute de joc, după ce în urmă cu o săptămână au irosit un avantaj major pentru a se impune la limită, scor 96-95, în Bulgaria.

Balkan a echilibrat disputa în cel de-al 3-lea sfert, scorul cu zece minute înainte de finalul confruntării fiind de 60-55. Ofensiva lui Falco a funcționt remarcabil în secvența decisivă pentru a-și dubla avantajul și a se impune a 2-a oară în confruntarea cu echipa din Botevgrad.

Internaționalul maghiar Zoltan Perl, jucător ce a evoluat la EuroBasket 2017, a fost cel mai bun jucător din echipa lui Sekulovic. El a totalizat 21 puncte (8/12 din acțiune), 4 pase decisive și 3 recuperări. Darin Govens a adăugat 21 puncte, 5 recuperări pentru Falco. Alți doi jucători au avut cel puțin 10 puncte marcate. Ivan Zigeranovic a reușit 7 puncte, 3 recuperări, iar Aliaksandar Pustahvar a terminat cu 3 puncte pentru vicecampioana în exercițiu a Ungariei.

În replică, David Haughton a reușit 22 puncte, 8 recuperări, Devin Brooks a adăugat 16 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, iar Igor Kesar a terminat cu 14 puncte, 8 recuperări pentru Balkan.

Scorul general a fost de 180-169 în favoarea lui Falco Szombathely.

Maghiarii au fost repartizați în Grupa H, alături de Nizhny Novgorod (RUS) și Karposh Sokoli (MKD), provenite din preliminariile Basketball Champions League. Grupa va fi completată de învingătoarea dintre Szolnok Olaj KK (HUN) și Sodertalje Kings (SWE). În tur, maghiarii au învins cu 23 puncte, iar la ora publicării acestui text aceeași echipă conducea cu nouă puncte în manșa a 2-a.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.