FIBA Europe Cup – Se cunosc sfertfinalistele. Echipa lui Martin Zeno continuă aventura!

Ungaria are reprezentantă în sferturile de finală FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. După semifinalele EuroChallenge din 2012 și 2014, obținute de Szolnok Olaj KK, o altă echipă din țara vecină s-a calificat între primele opt echipe ale competiției care și-a schimbat numele după locul 3 obținut de Energia Târgu Jiu în 2015.

Alba Fehervar a pătruns în sferturile de finală după ce a trecut de Telekom Bonn cu scorul general de 165-154. Maghiarii pierduseră în tur pe terenul germanilor la un singur punct, după ce au condus pe tot parcursul jocului. Ei nu au mai repetat această greșeală în fața propriilor susținători, impunându-se cu 81-69, după ce în tur au cedat cu 84-85.

Martin Zeno este sfertfinalist FIBA Europe Cup. Foro: FIBA.basketball

Martin Zeno, singurul străin din istoria lui CSM CSU Oradea ce a contribuit la ambele titluri naționale obținute de această formație, a bifat 6 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții în 32 minute de joc pentru 9 la eficiență și 13 la +/-.

Rezultatele complete ale optimilor de finală FIBA Europe Cup 2018/19

Balkan Botevgrad vs Unet Holon, scor 164-167
Alba Fehervar vs Telekom Bonn, scor 165-154
Pinar Karsiyaka vs BK Ventspils, scor 146-143
Filou Oostende vs Donar Groningen, scor 154-146
Ironi Ness Ziona vs Bakken Bears, scor 150-172
s.Oliver Wurzburg vs Avtodor Saratov, scor 173-166
Dinamo Sassari vs ZZ Leiden, scor 191-161
Pallacanestro Varese vs Z Mobile Prishtina, scor 180-161

Așadar, Italia – deținătoarea trofeului prin Umana Reyer Venezia – va avea două reprezentante în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Israel, Ungaria, Turcia, Belgia, Danemarca și Germania au câte o echipă rămasă în picioare.

Duelurile din sferturile de finală:

Alba Fehervar vs Unet Holon
Dinamo Sassari vs Pinar Karsiyaka
s.Oliver Wurzburg vs Bakken Bears
Pallacanestro Varese vs Filou Oostende

Prima manșă se dispută pe terenul celei de-a 2-a formații trecute, pe 20 martie. Returul are loc o săptămână mai târziu, în fieful celorlalte formații.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.