FIBA Europe Cup – Playoff-ul a demarat cu două partide echilibrate

Primele două partide din manșa inaugurală a optimilor de finală în FIBA Europe Cup – ediția 2018/19 s-au desfășurat în cursul serii de marți (05.03). Două dintre echipele „retrogradate” din grupele Basketball Champions League au evoluat în această seară.

Unet Holon, reprezentanta Israelului și una dintre echipele care au optat să joace în playoff-ul FIBA Europe Cup după clasarea pe 5 sau 6 în grupele Champions League, a primit vizita lui Balkan Botevgrad. Rezultatul final a fost de 85-81.

Bulgarii au avut inițiativa aproape întreg meciul, însă au avut o cădere în ultimele două minute de joc. Holon a marcat 13 din ultimele 16 puncte ale meciului pentru a obține un avantaj de patru puncte în perspectiva manșei a 2-a. Balkan a irosit un avantaj macim de 12 puncte în acest meci.

Foto: FIBA.basketball

Corey Walden a reușit 20 puncte, 4 pase decisive, TJ Cline a adăugat 19 puncte, iar DeQuan Jones a terminat cu 10 puncte pentru Unet Holon. În replică, Brandon Brown a reușit 17 puncte pentru Balkan. Alți trei jucători ai bulgarilor au avut cel puțin zece puncte, iar LaMarcus Reed, fost jucător la Mureș și Craiova, a reușit 7 puncte.

În celălalt meci al serii în FIBA Europe Cup, campioanele Olandei și Belgiei au remizat. Donar Groningen a primit vizita echipei Filou Oostende, belgienii venind din grupele Champions League. Rezultatul final a fost de 66-66.

S-au consemnat 14 schimbări la conducere, Donar irosind un avantaj maxim de 11 puncte. Beglienii au dominar la recuperare ofensivă (10-2).

Teddy Gipson a reușit 13 puncte, iar Sean Cunningham a adăugat 11 puncte pentru Donar. În replică, Nemanja Djurisic a reușit 15 puncte, 6 recuperări pentru Oostende.

Returul are loc săptămâna viitoare la Botevgrad, respectiv Oostende. Până atunci, mai exact miercuri (06.03), se dispută prima manșă în celelalte șase dueluri din optimile de finală.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.