FIBA Europe Cup 2018/19 – Se cunosc șase echipe calificate în playoff

Alte trei echipe și-au asigurat calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup în urma jocurilor desfășurate miercuri (30.01). Penultima etapă din faza a 2-a a grupelor le-a asigurat biletele pentru fazele eliminatorii lui Pinar Karsiyaka, Avtodor Saratov și Bakken Bears. La ora actuală se cunosc șase din cele opt echipe calificate pentru fazele eliminatorii.

Locurile 1 și 2 în Grupele I, K și L sunt deja cunoscute. Este neclară ordinea în care acestea vor termina, iar lupta în Grupa J rămâne deschisă.

În pofida înfrângerii suferite la Wurzburg (5-0), scor 91-104, Pinar Karsiyaka (3-2) și-a asigurat calificarea în playoff. Turcii au beneficiat de victoria lui Szolnok (1-4) în compania celor de la Z Mobile Prishtina (1-4). Rezultatul final a fost de 89-76 în favoarea campioanei Ungariei.

Avtodor Saratov (4-1) a schimbat antrenorul, Dusan Alimpijevic fiind concediat și înlocuit cu Evgeny Pashutin. Rușii au învins ZZ Leiden (2-3) cu scorul de 105-81, pe o desprindere consemnată în sfertul decisiv. În schimb, Bakken Bears (3-2) a spulberat pe Kataja Basket (1-4), scor 102-58. Lupta pentru calificare s-a încheiat întrucât Bakken deține avantajul rezultatelor directe cu Leiden, astfel încât la egalitate în doi campioana Danemarcei este calificată.

Foto: www.FIBA.basketball

Situația în Grupa K era clarificată încă din etapa a 4-a. Runda a 5-a a cuprins victoria Petrolinei AEK Larnaca (1-4) în fieful lui Donar Groningen (1-4), scor 80-70. Derby-ul grupei a cuprins victoria lui Dinamo Sassari (4-1) pe terenul lui Varese (4-1), scor 79-69.

În Grupa J lucrurile urmează să fie clarificate pe parcursul ultimei etape. La mijlocul acestei săptămâni echipele bulgare au învins pe teren propriu. Balkan Botevgrad a învins Ironi Ness Ziona, scor 102-90, iar Lukoil Levski s-a impus în duelul cu Alba Fehervar, scor 84-80.

Înaintea ultimei etape situația în clasament arată în felul următor:

  1. Balkan Botevgrad – 3/2
  2. Alba Fehervar – 3/2
  3. Ironi Ness Ziona – 3/2
  4. Lukoil Levski – 1/4

În ultima etapă, Alba Fehervar primește vizita lui Ironi Ness Ziona. Învingătoarea se califică cu certitudine mai departe. În schimb, Lukoil Levski va avea de ales între a-și respecta blazonul și statutul de forță dominantă a baschetului bulgar, respectiv a oferi o mână de ajutor baschetului de club din această țară, primind replica lui Balkan Botevgrad.

Celor opt echipe care se califică de pe primele două poziții ale clasamentului fiecărei grupe, în playoff-ul FIBA Europe Cup sunt eligibile să participe formațiile situate pe locurile 5-6 în cele patru grupe din Basketball Champions League. Acestea au dreptul să renunțe la participarea în playoff-ul FIBA Europe Cup. Fiecare loc eliberat de o echipă provenită de pe locurile 5-6 în grupele Champions League va fi completat cu echipele situate pe locurile 3 în faza a 2-a a grupelor din FIBA Europe Cup.

Ultima etapă este programată la mijlocul primei săptămâni din luna februarie anul curent. Ulterior competițiile continentale intercluburi se vor întrerupe (cu excepția Euroligii) pentru a permite echipelor naționale să joace meciuri din calificările FIBA World Cup 2019 și precalificările FIBA EuroBasket 2021.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.