FIBA Europe Cup 2018/19 – Se cunosc ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă din faza a 2-a

Ironi Nes Ziona și Balkan Botevgrad s-au calificat în playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Israelienii au învins pe terenul lui Alba Fehervar, rezultat care le asigură și bulgarilor prezența în fazele eliminatorii ale amintitei competiții. Alba Fehervar, se va califica, foarte probabil, din postură de cel mai bun loc 3, întrucât cel puțin o echipă din Basketball Champions League va renunța la ideea participării în playoff-ul competiției continentale inferioare valoric.

Un parțial de 58-33, consemnat în repriza secundă, a permis lui Ironi Ness Ziona să învingă la Szekesfehervar în ultima etapă din Grupa J. Alb Fehervar s-a desprins la nouă puncte în sfertul al 2-lea, scorul la jumătatea partidei fiind de 47-38. În repriza secundă s-a consemnat o schimbare de situația de 25 puncte, iar israelienii au învins cu 96-80.

Foto: www.fiba.basketball

Daequan Cook a reușit 25 puncte, iar Chris Dowe a adăugat 17 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Carlos Cabezas a avut 19 puncte, iar Allerik Freeman a adăugat 17 puncte pentru Alba.

În urma acestui rezultat, Ironi Ness Ziona a obținut cea de-a 4-a victorie în Grupa J, pe care a câștigat-o. Prin prisma acestui rezultat, Balkan Botevgrad și-a asigurat prezența în playoff, datorită faptului că are avantaj în situație de egalitate în doi cu Alba Fehervar.

Balkan a cedat pe terenul lui Lukoil Levski, scor 88-105. Hristo Zahariev a totalizat 26 puncte, 9 intercepții și 6 pase decisive pentru 35 la eficiență în contul campioanei Bulgariei. De cealaltă parte, Alex Gavrilovic a reușit 19 puncte, 9 recuperări pentru Balkan.

Clasamentul final al Grupei J

  1. Ironi Ness Ziona – 4/2
  2. Balkan Botevgrad – 3/3
  3. Alba Fehervar – 3/3
  4. Lukoil Levski – 2/4

Reamintim că Ironi Ness Ziona este echipa care a eliminat pe U-BT Cluj-Napoca în preliminariile FIBA Europe Cup.

Primele două clasate sunt calificate în playoff. De notat că Alba Fehervar se poate califica în playoff dacă cel puțin una dintre echipele care termină în grupele Basketball Champions League pe locurile 5-6 alege să renunțe la dreptul de participare în playoff-ul FIBA Europe Cup (lucru care se va întâmpla cu certitudine).

La ora actuală se cunosc toate echipele calificate de pe primele două poziții:

Grupa I – Wurzburg, Pinar Karsiyaka
Grupa J – Ironi Ness Ziona, Balkan Botevgrad
Grupa K – Dinamo Sassari, Varese
Grupa L – Avtodor Saratov, Bakken Bears

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.