FIBA Europe Cup – Adversari: BC Astana învinge AEK Larnaca pe final

BC Astana s-a impus în meciul disputat pe teren propriu în compania formației AEK Larnaca. Confruntarea a avut loc joi (29.10), în capitala Kazahstanului și contează pentru prima etapă din FIBA Europe Cup, în Grupa K, cea din care face parte și Energia Târgu-Jiu. Rezultatul final a fost de 78-74.

Meciul s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Gazdele au câștigat prima secvență cu 20-16, pentru ca la jumătatea întâlnirii ciprioții să preia conducerea, scor 41-40. Formația din larnaca conducea și la intrarea în secvența decisivă cu un punct, scor 60-59.

Cele două formații au mers cap la cap până la sfârșit. S-au consemnat mai multe schimbări la conducere, Primoz Brezec, fost jucător în NBA, egalând pentru AEK la 74 în penultimul minut de joc efectiv. Nik Caner-Medley, jucător cu experiență la nivel de Euroligă, aflat la cel de-al 2-lea sezon alături de Astana, a înscris de două ori în ultimul minut pentru a consfinți victoria pentru kazahi.

Caner-Medley a totalizat 25 puncte și 11 recuperări, alți trei jucători ai Astanei ajungând la cel puțin 10 puncte marcate. Brezec a replicat cu 18 punctge, 9 recuperări și 4 pase decisive.

Reamintim că Energia Târgu-Jiu a dispus de Sigal Prishtina cu scorul de 87-72, în meciul de deschidere al Grupei K

În etapa a 2-a, mai exact pe 3 noiembrie (marți), AEK Larnaca întâlnește pe Energia Târgu-Jiu. Meciul se va desfășura în Cipru. În schimb, Sigal Prishtina se duelează cu BC Astana, pe 4 noiembrie (miercuri).

Primele două clasate și cele mai bune patru locuri trei din totalul de 14 grupe se califică pentru faza a 2-a a competiției.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.