FIBA Europe Cup 2018/19 – Ultimul rezultat al adversarilor echipelor românești în etapa a 3-a

Sakarya BSB (Turcia) și Cherkasky Monkeys (Ucraina) sunt următorii oponenți ai echipelor românești în FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Etapa a 3-a se dispută miercuri (31.10), când CSM CSU Oradea primește vizita turcilor, iar Steaua București se deplasează în Ucraina. Trecem în revistă ultimul rezultate al adversarilor celor două echipe românești.

În cadrul campionatului din Turcia, Sakarya a repurtat un succes surprinzător, pe terenul lui Anadolu Efes Istanbul, scor 96-86. Echipa antrenată de Selcuk Ernak a izbutit acest rezultat la două zile după revenirea spectaculoasă a lui Efes în confruntarea cu Fenerbahce Istanbul, din Euroligă.

Sakarya a avut 14 reușite de pe semicerc pentru un procentaj de 58% la acest procedeu. Toney Douglas (foto), fost jucător la Efes – alături de care a câștigat Cupa Turciei 2018, respectiv fost jucător în NBA, a totalizat 36 puncte, incluzând 7/8 la aruncările de trei puncte și a încheiat meciul cu 13/15 la aruncările din acțiune. El a adăugat 7 pase decisive. Landry Christ Nnoko a contabilizat 22 puncte și 13 recuperări pentru formația învingătoare. Tibor Pleiss a replicat cu 22 puncte, iar Brock Motum a contabilizat 20 puncte și 7 recuperări pentru Efes.

Sakarya BSB are 2-2 la general după acest succes. De notat că Efes a suferit primul eșec în campionat. Formația antrenată de Selcuk Ernak se situează pe locul 7 din 15 poziții într-o competiție în care echipe precum Galatasaray și Banvit nu au obținut nicio victorie până la această oră.

În campionatul ucrainean, Cherkasky a fost depășită pe terenul lui BC Dnipro. Rezultatul final a fost de 97-82. Ruslan Otverchenko a izbutit 17 puncte, 5 pase decisive, Oleksandr Kolchenko a terminat cu 13 puncte, 4 pase decisive, iar Brandon Young a încheiat cu 11 puncte, 5 pase decisive pentru formația învinsă. Din partea învingătorilor, S. Tymofeyenko a reușit 20 puncte, 8 recuperări pentru Dnipro.

Cherkasky Monkeys au ajuns la 1-4 în Superliga Ucrainei, situându-se pe locul al 7-lea din totalul de opt poziții.

Miercuri (31.10), se joacă următoarele meciuri în etapa a 3-a din FIBA Europe Cup:

CSM CSU Oradea vs Sakarya BSB – ora 19:00, DigiSport și YouTube (FIBA)
Cherkasky Monkeys vs Steaua București – ora 19:00, YouTube (FIBA)

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.