FIBA dispusă la noi negocieri cu Euroleague Basketball

Kosta Iliev, directorul sportiv FIBA Europe, a făcut câteva precizări cu privire la intenția forului din care face parte de a ajunge la un consens cu Euroleague Basketball. Bulgarul a dezvăluit că noul secretar general FIBA, Andreas Zagklis, intenționează să facă un set de propuneri pentru rezolvarea crizei ce s-a abătut asupra baschetului european în ultimii ani.

Foto: www.iz.ru

Iată ce a declarat Iliev (foto) pentru pentru publicația rusească Izvestia:

„Andreas Zagklis este pregătit să negocieze cu reprezentanții Euroleague Basketball. Scopul său principal este să pună capăt acestui conflict în interesul baschetului.

Consider că există șanse de reușită, însă primul pas este să ne așezăm la masa negocierilor. Primul punct care trebuie atins și rezolvat este calendarul. Cât timp Euroleague Basketball nu recunoaște ferestrele destinate echipelor naționale în timpul sezonului este imposibil să o primim în familia FIBA. Dacă ajumgem la un acord în ceea ce privește calendarul sunt convins că vom găsi soluții în ceea ce privește reprezentarea în competițiile Euroleague Basketball.”

Rugat să detalieze aspectul legat de ferestrele destinate echipelor naționale, Kosta Iliev a precizat:

„Am subliniat și accentuăm faptul că acest sistem cu ferestre destinate echipelor naționale pentru calificare la turneele finale de Campionat European și Mondial va continua. Am avut săli plin, vânzări importante de bilete, interes deosebit din partea televiziunilor, astfel încât suntem încurajați de faptul că ne aflăm pe calea potrivită, popularitatea baschetului a crescut prin jocurile destinate echipelor naționale. Așadar, sistemul adpotat nu se va schimba. Sunt de părere că avem posibilitatea de a găsi, împreună cu Euroleague Basketball, datele potrivite pentru disputarea jocurilor destinate echipelor naționale în așa fel încât jucătorii din Euroligă să fie disponibili selecției în meciurile de calificare.”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.