FIBA Basketball World Cup 2019 – Cele 32 echipe calificate la turneul final

Lista celor 32 echipe care vor participa la turneul final al Campionatului Mondial de baschet masculin – ediția 2019, eveniment programat să demareze pe 31 august, în China, s-a închis noaptea trecută, după ultimele meciuri din calificările zonei Americas.

Republica Dominicană și Puerto Rico au completat tabloul formațiilor calificate din zona America, după ce Muntenegru a acontat ultimul loc disponibil în Europa. Ex-iugoslavii au pierdut pe teren propriu în confruntarea cu Letonia, însă a fost un eșec la mai puțin de nouă puncte, astfel încât s-au calificat la turneul final din postură de țară cu cel mai mic număr de locuitori.

Puerto Rico a învins Uruguay într-un duel direct pentru calificare. Rezultatul final a fost de 65-61. În schimb, Republica Dominicană a pierdut pe teren propriu cu Brazilia, scor 63-71. În aceste condiții, Puerto Rico s-a calificat de pe locul al 3-lea în Grupa E, iar Republica Dominicană avansează la turneul final din calitate de cel mai bun loc 4 în faza a 2-a a calificărilor Zonei Americas. Dominicanii au avut 7-5 la general în Grupa F, în timp ce Uruguay, locul 4 în Grupa E, a avut 6-6.

Așadar, cele 32 echipe calificate în urma preliminariilor organizate în șase ferestre cu două faze pe o perioadă de 15 luni calendaristice, în absența numelor importante din NBA și Euroligă, sunt:

Organizator (1): China
Africa (5): Angola, Coasta de Fildeș, Nigeria, Senegal, Tunisia
Americas (7): Argentina, Brazilia, Canada, Republica Dominicană, Puerto Rico, SUA, Venezuela
Asia (7): Australia, Iran, Japonia, Iordania, Corea de Sud, Noua Zeelandă, Filipine
Europa (12): Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, Turcia.

La data de 16 martie anul curent, la Shenzhen, China, se va desfășura ceremonia de tragere la sorți a grupelor. La acest eveniment vor participa Yao Ming și Kobe Bryant, ambasadorii de seamă ai FIBA Basketball World Cup.

Sistemul competițional

Cele 32 echipe calificate vor fi repartizate în opt grupe de câte patru. Primele două clasate în fiecare grupă se califică mai departe.

Faza a 2-a cuprinde patru grupe de câte patru echipe. Rezultatele obținute în prima fază a grupelor se păstrează și în faza a 2-a, unde echipele provenite din aceeași grupă a fazei inaugurale nu se mai duelează. Primele două clasate în fiecare grupă din faza a 2-a se califică în sferturile de finală.

Competiția se va încheia cu trei faze eliminatorii: sferturi de finală, semifinale și finala. De asemenea, se vor disputa jocuri de clasament necasare pentru stabilirea celor șapte echipe calificate direct la Jocurile Olimpice 2020, ce vor avea loc la Tokyo, Japonia, respectiv a celor 16 echipe care vor participa la turneul preolimpic.

FIBA Basketball World Cup 2019 se va desfășura între 31 august și 15 septembrie anul curent în opt orașe din China.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.