FIBA a anunțat sistemul de desfășurare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

FIBA a anunțat sistemul competițional pentru concursul de baschet și 3×3 la ediția 2020 a Jocurilor Olimpice de vară. Evenimentul se va desfășura la Tokyo.

Competiția de baschet va demara pe 26 iulie și se va încheia în 9 august 2020. Atât la masculin, cât și la feminin vor participa câte 12 echipe. Sistemul competițional a fost modificat față de edițiile anterioare. Astfel, în loc de două grupe de câte șase echipe, la Tokyo, participantele vor fi repartizate în trei grupe de câte patru echipe fiecare.

Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, primele două clasate în fiecare grupă și cele mai bune două locuri 3 urmând să se califice în sferturile de finală. De aici se va juca în sistem direct eliminatoriu.

Astfel, în loc de opt meciuri – cum a fost până la ediția 2016 – formațiile calificate în semifinale vor disputa șase meciuri. Totodată, fiecare meci va avea o miză deosebită, deoarece numărul de meciuri pentru fiecare echipă în faza grupelor va scădea de la cinci la trei.

În schimb, concursul 3×3 se va întinde pe parcursul a cinci zile, între 25 și 29 iulie anul curent. Vor participa câte opt echipe atât la masculin, cât și la feminin. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, rezultând câte șapte meciuri în faza grupelor pentru fiecare echipă.

Se vor juca câte două etape pe zi, câte una în sesiunea de dimineață și seară în primele trei zile, iar ultima etapă se dispută în dimineața celei de-a 4-a zile. Locurile 1 și 2 se califică direct în semifinale, locurile 3-6 vor juca în sferturile de finală în sistem încrucișat, iar ultimele două clasate sunt eliminate din competiție.

Sferturile de finală se joacă în seara zilei a 4-a. Semifinalele și final au loc în cadrul zilei a 5-a.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.