Fenerbahce surclasează Panathinaikos și are asigurat locul în playoff-ul Euroligii 2018/19

Fenerbahce Beko Istanbul este prima echipă calificată în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2018/19. Campioana Turciei și vicecampioana Europei a spulberat pe Panathinaikos Atena în propriul fief la meciul ce a opus o legendă a antrenoratului din Europa uneia din SUA.

Fener a învins cu scorul de 85-66 la capătul unui meci tranșat încă din prima repriză. În pofida absenței lui Jan Vesely, principalul favorit la titlul de MVP al Euroligii în acest sezon, formația antrenată de Zeljko Obradovic s-a instalat la conducere în primul sfert, scor 24-18, desprinzându-se decisiv în secvența următoare. Scorul la jumătatea partidei a fost de 48-29. Repriza secundă nu a adus schimbarea, turcii controlând jocul până la final.

Foto: www.euroleague.net

Cu un procentaj de 66% la aruncările de două puncte și 12 reușite de la mare distanță, unde a avut peste 40%, Fenerbahce nu a lăsat nicio speranță echipei antrenate de Rick Pitino. Galben-albaștrii au terminat meciul cu două posesii pierdute, o performanță aproape imposibilă la asemenea nivel.

Nicolo Melli a reușit 14 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, iar Marko Guduric, Erick Green și Luigi Datome au avut câte 12 puncte pentru învingători. În replică, Sean Kilpatrick a terminat cu 19 puncte, 3 intercepții, iar DeShaun Thomas a adăugat 13 puncte, 6 recuperări pentru PAO.

Rick Pitino, antrenorul lui Panathinaikos, a declarat la finalul meciului că îi vine să se arunce în Marea Marmara, făcând referire la prestația echipei sale. Totodată, tehnicianul american a avut cuvinte de laudă la adresa lui Zeljko Obradovic, pe care l-a comparat cu cei mai buni antrenori din NBA și NCAA.

Fenerbahce are 19-3 la general și nu poate să coboare mai jos de locul al 8-lea până la încheierea sezonului regulat. Formația antrenată de Zeljko Obradovic are asigurat, așadar, locul în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2018/19.

În schimb, Panathinaikos Atena are 9-13 și se situează pe locurile 11-12 la egalitate cu Khimki. Verzii sunt la două victorii în urma locului 8, ultimul ce asigură prezența în playoff.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.