Fenerbahce și Anadolu Efes au învins în deschiderea etapei a 18-a din Euroligă

În pofida unui start modest de meci, Fenerbahce Beko Istanbul a obținut a 16-a victorie în cea de-a 18-a etapă a Euroligii masculine – ediția 2018/19. Galben-albaștrii au depășit pe Zalgiris Kaunas, scor 78-61, în re-editarea semifinalei din sezonul precedent.

Turcii nu au marcat niciun punct în primele cinci minute ale partidei, însă nici balticii nu au avut un început de meci strălucitor. Fener a trecut în control pe finalul primului sfert și nu a permis adversarului să revină în joc. La prima pauză scorul era de 19-11, pentru ca la jumătatea partidei să fie de 43-29. Repriza secundă nu a mai contat, galben-albaștrii controlând în permanență situația pe tabela de marcaj.

Foto: www.euroleague.net

Învingătorii au terminat partida cu un procentaj de 72% la aruncările din interiorul semicercului. De asemenea au avut mai multe reușite de la distanță și un număr dublu de pase decisive (24-12).

Melih Mahmutoglou a bifat a 2-a prestație foarte bună în succesiune. Căpitanul lui Fenerbahce a avut 6/6 la aruncările din acțiune pentru un total de 14 puncte. Kostas Sloukas a contabilizat 14 puncte (marcate toate în prima repriză) și 6 pase decisive, iar Jan Vesely a terminat cu 13 puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive. În replică, Brandon Davies a reușit 12 puncte.

Fenerbahce are 16-2 și reacționează după eșecurile suferite în prelungiri cu Banvit și Khimki. Zalgiris a ajuns la 7-11, înregistrând al 3-lea eșec consecutiv în toate competițiile.

Anadolu Efes Istanbul (12-6) a repurtat al 2-lea succes în această săptămână. Formația antrenată de Ergin Ataman a învins pe Khimki Moscova (7-11), scor 81-72. Jocul a fost controlat în permanență de turci, aceștia deschizând ambele reprize extrem de bine. Vasilije Micic a totalizat 16 puncte, 8 pase decisive pentru învingători. iar Jordan Mickey a replicat cu 14 puncte, 9 recuperări.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.