Fenerbahce s-a calificat la Final Four-ul Euroligii 2019

Fenerbahce Istanbul s-a calificat la Final Four-ul Euroligii masculine pentru a 5-a oară consecutiv. Formația antrenată de Zeljko Obradovic s-a impus pe terenul lui Zalgiris Kaunas, scor 99-82, în Meciul 4 al seriei. Turcii s-au impus cu 3-1 la general.

Jocul desfășurat joi (25.04) a fost controlat de galben-albaștri. Aceștia s-au instalat la conducere din primul act, unul pe care l-au câștigat cu 30-16. Balticii s-au apropiat la 49-41 până la pauză, însă pe parcursul celei de-a 2-a jumătăți ofensiva lui Fenerbahce a funcționat impresionant și nu a putut fi stopată de Zalgiris.

Fener a terminat cu doar două recuperări ofensive, însă a avut procentaje colosale: 22/31 pentru 71% la două puncte, respectiv 15/22 pentru 68% la trei puncte! De asemenea, turcii au irosit o singură aruncare libere. În aceste condiții era imposibil ca elevii lui Obradovică să piardă.

Lipsiți de Nikola Kalinic și Joffrey Lauvergne, oaspeții au beneficiat de 25 puncte din partea lui Ali Muhammed. El a terminat cu 9/10 la aruncările din acțiune, incluzând 5/5 de pe semicerc. Kostas Sloukas a adăugat 15 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări și 4 intercepții, alți trei jucători de la Fener depășind borna zece.

Brandon Davies a replicat cu 25 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru 35 la eficiență în ceea ce ar putea să fie ultimul său meci de Euroligă pentru Zalgiris. Nate Woleter a adăugat 18 puncte, 4 pase decisive pentru baltici.

Fenerbahce se califică pntru a 5-a oară la Final Four-ul Euroligii în istorie. Galben-albaștrii o bifează pe a 5-a în succesiune. Ei au câștigat trofeul în 2017, fiind finaliști în 2016 și 2018, pentru ca în 2015 să se claseze pe locul 4.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.