Fenerbahce Istanbul mizează pe jucători străini în Euroligă

Fenerbahce Istanbul este una dintre principalele forțe ale baschetului european. Echipa este antrenată de legendarul Zeljko Obradovic. Acesta a condus formația galben-albastră spre cel de-al 3-lea succes în TOP 16.

Echipa din Turcia a primit vizita lui Lokomotiv Kuban Krasnodar, în ceea ce a consemnat o confruntare între două echipe neînvinse în această fază a competiției. Meciul a fost decis în secvența decisivă, când Fener a izbutit un parțial de 34-19, pentru a se impune cu scorul de 85-79.

Partida a fost transmisă în premieră la DigiSport. Cei care au avut curiozitatea, plăcerea și răbdarea să urmărească cel de-al 4-lea meci de baschet în succesiune oferit de canalul TV amintit în cursul serii de joi s-au putut delecat cu un veritabil spectacol baschetbalistic.

fener

În cele ce urmează doresc să remarc modul de alocare al minutelor în angrenajul formației pregătite de Zeljko Obradovic. Totodată, trebuie subliniat faptul că Fenerbahce a jucat această partidă fără niciun jucător turc. Baris Hersek, Melih Mahmutoglou și Omer Yurtseven au fost înscriși pe foaia de arbitraj însă ei nu au intrat în joc nici măcar o clipă. Au făcut-o însă ceilalți nouă jucători. Este vorba despre trei americani (unul dintre ei cu cetățenie turcă), doi sârbi, un macedonean, un ceh, un grec și un italian.

Așadar, o situație interesantă cu una dintre principalele forțe ale baschetului turcesc. Unul în care se investește enorm la nivel juvenil și rezultatele nu întârzie să apară. Totuși, în angrenajul lui Fenerbahce nu se regăsește niciun jucător născut și format baschetbalistic în țara Semilunei. Mahmutoglou și Yurtseven au jucat câte șapte meciuri (din totalul de 13) în actuala ediție a Euroligii. Ceilalți turci din lotul lui Fenerbahce au evoluat mai puține meciuri. Cea mai ridicată medie de minute este a lui Mahmutoglou, cu șapte minute/meci.

Cvintetul de start a fost alcătuit din Bobby Dixon, Bogdan Bogdanovic, Luigi Datome, Jan Vesely și Ekpe Udoh. Pe parcurs au mai intrat Pero Antic, Nikola Kalinic, Kostas Sloukas și Ricky Hickman.

Iată modul de alocare al minutelor în meciul cu Lokomotiv Kuban:

Pozițiile 1-2
Hickman – 3:16 minute
Dixon – 27:42
Sloukas – 19:24
Bogdanovic – 29:38

Poziția 3
Bogdanovic – 5:13
Datome – 17:23
Kalinic – 17:24

Poziția 4
Datome – 9:34
Antic – 20:38
Vesely – 9:48

Poziția 5
Vesely – 20:50
Udoh -19:10

În Euroligă nu există niciun fel de restricții sau reguli în ceea ce privește modul de utilizare al jucătorilor străini, precum și a celor autohtoni.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.