Fenerbahce Istanbul a devenit lider solitar al Euroligii masculine – ediția 2018/19

Fenerbahce Istanbul a învins pe terenul lui Panathinaikos Atena, în cadrul etapei a 11-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Formația din Turcia s-a impus la capătul unui meci pe care l-a controlat, la OAKA, acolo unde antrenorul Zeljko Obradovic a lucrat preț de 13 sezoane. Rezultatul final a fost de 81-69.

Fener s-a desprins la 18-12 în primele zece minute de joc, dar Panathinaikos a replicat și s-a apropiat la o singură posesie în finalul reprizei, grație coșului marcat de Lukas Lekavicius, pe sirenă. La jumătatea meciului scorul a fost de 35-33 în favoarea oaspeților.

Sfertul al 3-lea a fost echilibrat, PAO fiind mereu aproape de echipa vizitatoare. Au fost momente în care Nick Calathes a marcat cu generozitate pe acțiune succesive, dar Fenerbahce a găsit răspuns și a păstrat un avantaj pe tabela de marcaj. La intrarea în secvența decisivă scorul a fost de 56-52.

Nikola Kalinic a marcat de mai multe ori din spatele semicercului după acțiuni colective ce l-au găsit complet liber. Reușitele sârbului au creat un ecart important între cele două echipe, finalul partidei fiind controlat în mod evident de către actualii elevi ai lui Obradovic.

Nikola Kalinic a izbutit 18 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Joffrey Lauvergne a totalizat 16 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, iar Jan Vesely a încheiat cu 15 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive pentru Fenerbahce. În replică, Nick Calathes a reușit 14 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări, iar Matt Lojeski și Nikos Pappas au adăugat câte 13 puncte.

Fenerbahce a devenit lider solitar al Euroligii masculine în condițiile în care Kirolbet Baskonia a depășit pe CSKA Moscova, scor 76-73. Sfertul decisiv al acestui meci a cuprins patru schimbări la conducere și trei situații de egalitate.

Tornike Shengelia a reușit un three point play în penultimul minut prin intermediul căruia a adus definitiv la conducere pe Baskonia. CSKA a avut trei șanse de a trimite meciul în prelungiri pe parcursul ultimului minut, însă Sergio Rodriguez de două ori și Alec Peters au fost impreciși de la mare distanță.

Vincent Poirier a totalizat 18 puncte, 8 recuperări, Shengelia a totalizat 15 puncte, 8 recuperări, iar Matt Janning a încheiat cu 13 puncte pentru învingători. Alec Peters a replicat cu 20 puncte, având 5/12 la trei puncte, Cory Higgins a adăugat 17 puncte, iar Kyle Hines a încheiat cu 14 puncte, 7 recuperări pentru CSKA.

Will Clyburn a absentat pentru prima dată la un meci de Euroligă de la legitimarea sa la un club din această competiție. El are o problemă la genunchi și ar putea lipsi încă o săptămână.

În urma acestor rezultate, Fenerbahce are 10-1 la general, CSKA Moscova ajunge la 9-2, Panathinaikos este la 5-6, iar Baskonia are 4-7.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.