Felipe Reyes egalează recordul lui Joan Creus

Felipe Reyes a egalat recordul de meciuri jucate în istoria campionatului Spaniei la baschet masculin. Legenda lui Real Madrid a bifat prezența cu numărul 778 în primul eșalon al acestei țări.

Momentul jubiliar s-a consemnat la meciul din etapa a 18-a în sezonul regulat al Ligii ACB – ediția 2018/19. Real Madrid s-a duelat cu Montakit Fuenlabrada și a învins de la un deficit de 15 lungimi, scor 89-79.

Reyes a bifat 17 minute și a avut 6 puncte, 4 recuperări și 9 la eficiență.

Felipe egalează recordul deținut de Joan Creus, legenda Barcelonei. Acesta a jucat 585 meciuri în liga ACB și 193 în Liga Nacional (denumirea primului eșalon al baschetului spaniol până în 1983). Cariera lui Creus s-a întins între 1975 și 1999.

Reyes a jucat toate meciurile în Liga ACB. Este cert că numărul 9 de la Real Madrid va depăși performanța lui Creus.

De notat că Reyes este liderul absolut al campionatului Spaniei la recuperări (4.628). El ocupă locul 5 la puncte, locul 8 la minute, locul 17 la intercepții și locul 25 la capace.

În vârstă de 39 ani, înalt de 2.06 metri, Reyes evoluează la pozițiile 4-5. El a jucat între 1998 și 2004 la Estudiantes Madrid. În vara anului 2004 a trecut la Real Madrid. Felipe parcurge al 15-lea sezon consecutiv la cea mai titrată echipă din baschetul european la nivel de club.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.