Favoritele au câștigat în semifinalele turneului preolimpic de la Manila

Franța și Canada s-au calificat în finala turneului preolimpic de la Manila. Ambele au repurtat victorii din postură de favorite în penultimul act al competiției.

Canada a depășit Noua Zeelandă cu scorul de 78-72. Partida a avut parte de echilibru, fiind decisă în repriza secundă, după 42-42 în primele 20 minute de joc efectiv. Nord-americanii bifează a 3-a victorie și sunt neînvinși înaintea meciului decisiv pentru calificarea la Olimpiadă.

Cory Joseph a avut 23 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, iar Tristan Thompson a adăugat un double-double cu 13 puncte și 10 recuperări pentru învingători. În replică, Corey Webster a bifat 21 puncte pentru Noua Zeelandă. Tall Blacks au avut alți doi jucători cu cel puțin 15 puncte marcate.

Naționala Hexagonului a depășit Turcia, scor 75-63. Confruntarea a fost controlată de francezi, aceștia câștigând fiecare sfert. Pe sferturi: 18-16, 19-14, 16-13, 22-20. Antrenorul Vincent Collet a rotit toți jucătorii și a ținut piesele de bază între 20 și 27 minute de joc. Este al 3-lea succes din tot atâtea jocuri disputate de Franța.

Thomas Heurtel a avut 17 puncte, 4 pase decisive, Nando De Colo a adăugat 13 puncte cu 5 posesii pierdute, iar Joffrey Lauvergne a totalizat 11 puncte și 5 recuperări, Nicolas Batum a jucat de aceastădată, având 3 puncte, 2 pase decisive și 2 intercepții în 22 minute de joc. Omer Asik a replicat cu 19 puncte, iar Semih Erden și Bobby Dixon au avut câte 11 puncte fiecare pentru Turcia.

Finala turneului preolimpic de la Manila se desfășoară duminică (10.07). Va fi un meci între două echipe neînvinse în evenimentul din Filipine. Învingătoarea acestui meci va fi cea de-a 12-a (ultima) echipă calificată pentru concursul de baschet masculin de la Jocurile Olimpice 2016, programate a se desfășura la Rio de Janeiro, între 5 și 21 august.

Foto: fiba.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.