Fără jucători din Euroligă în naționala Serbiei pentru a 2-a fereastră din calificările pentru FIBA World Cup 2019

Serbia a anunțat componența lotului pentru cea de-a 2-a fereastră din campania de calificae pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Antrenorul Sașa Djordjevic a optat să nu convoace niciun jucător de la cele 16 echipe din Euroliga masculină.

Jucătorii convocați provin e la cluburi angrenate în celelalte competiții continentale de club sau de la grupări care nu sunt angrenate în cupele europene.

Cei 20 jucători nominalizați sunt: Stefan Jović, Vladimir Lučić, Stefan Peno, Ilija Đokovićm, Milenko Tepić, Aleksa Radanov, Aleksa Avramović, Ivan Paunić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Marko Simonović, Milan Mačvan, Sava Lešić, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Đorđe Gagić, Ognjen Jaramaz, Nikola Rebić, Boriša Simanić, Stefan Lazarević.

Serbia se duelează cu Germania și Austria, în deplasare. Aceste meciuri se vor desfășura în ultima săptămână a lunii februarie, la Frankfurt și Viena. Din Grupa G mai face parte Georgia. Primele trei clasate se califică pentru faza a 2-a a campaniei de calificare.

În prima fereastră Serbia a învins Austria cu 85-64, respectiv Georgia cu 105-87.

Foarte probabil bilanțul general și postura favorabilă în care se află în oferă lui Djordjevic posibilitatea să convoace jucători mai puțin consacrați. De altfel, acest antrenor nu s-a sfiit să intre în gura presei și a unor așa ziși specialiști pentru opțiunile pe care le-a avut în ultimii ani referitor la convocarea jucătorilor în echipa națională. Reamintim că Serbia este, actualmente, vicecampioană olimpică, mondială și europeană în exercițiu.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.