Falco Szombathely a definitivat lotul pentru sezonul 2019/20

Falco Szombathely, campioana în exercițiu a Ungariei și adversarul lui CSM CSU Oradea în primul tur preliminar al Basketball Champions League – ediția 2019/20, a finalizat lotul de jucători cu care va aborda staertul noului sezon competițional. Maghiarii vor juca în cele din urmă cu patru jucători străini în dubla cu campioana României.

Așa cum s-a anunțat deja, Juvonte Reddic, cel mai bun pivot al sezonului anterior în liga maghiară, și-a prelungit contractul cu această formație. În schimb, Falco a legitimat trei americani aflați la prima experiență în Ungaria. Este vorba despre fundașul Quinton Hooker, extrema DeVaughn Washington, respectiv pivotul De’Quon Lake.

Hooker (foto 1) are 24 ani, măsoară 1.83 metri și evoluează la poziția 1. El se află la cel de-al 3-lea sezon ca profesionist după ce a petrecut stagiunea 2017/18 în Polonia la GTK Gliwice, respectiv în 2018/19 în Franța la Jean D’Arc Vichy Clermont Metropole. În cel de-al 2-lea eșalon din Hexagon, Hooker a bifat 34 apariții cu medii statistice de 12.4 puncte, 3.2 pase decisive și 3.0 recuperări pe partidă.

Washington (foto 2) are 30 ani, măsoară 2.03 metri și evoluează la poziția 4. Acesta are deja opt sezoane în baschetul profesionist. A jucat pentru următoarele echipe: Gelişim Koleji (TUR), Bohemios Montevideo (URU), WBC Wels (AUT), Kumamoto Volters, Nishinomiya Storks, Shinshu Brave (toate JPN), Kauhajoki Karhu (FIN), Balkan Botevgrad (BUL) și Kymis (GRE). În sezonul 2018/19, Washington a bifat 25 apariții în primul eșalon al Greciei și a avut medii statistice de 10.6 puncte, 4.3 recuperări și 1.5 pase decisive.

Lake (foto 3) are 22 ani, măsoară 2.08 metri și evoluează la poziția 5, fiind originar din Insulele Virgine Americane. El a semnat un contract pe un an cu opțiune pentru al 2-lea. Acesta este debutant după ce a evoluat două sezoane la Iowa Western Community College, iar apoi a trecut la Arizona State. În ultimul sezon, Lake a jucat 33 meciuri în NCAA Division 1 și a avut medii de 4.5 puncte și 3.7 recuperări pe meci.

Cert este că Falco Szombathely se anunță o echipă deosebit de atletică la startul noului sezon competițional.

De notat că pe lângă Reddic, Falco Szombathely continuă cu Perl Zoltán, Váradi Benedek, Bíró Olivér, Juvonte Reddic, Verasztó Péter, Körmendi Bence și antrenorul Gasper Okorn. La capitolul veniri, alături de cei trei americani menționați, campioana Ungariei i-a legitimat pe Benke Szilárd (Szolnoki Olaj KK), Filipovity Márkó (Alba Fehérvár), Krivacsevic Márkó (Indiana University of Pennsylvania Crimson Hawks – USA, NCAA2), Sövegjártó Ábel (Falco KC junior).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.