Facundo Campazzo ratează playoff-ul Euroligii masculine 2018!

Real Madrid a anunțat că Facundo Campazzo nu va juca în playoff-ul Euroligii. Fundașul argentinian a suferit o accidentare la genunchiul piciorului stâng, aceasta necesitând intervenție artroscopică.

Baschetbalistul sud-american a absentat din angrenajul lui Real Madrid la doate meciurile din luna aprilie. Ultima apariție pe parchet a lui Campazzo s-a consemnat în 25 martie anul curent, la meciul de campionat cu Valencia. În aceste condiții, Campazzo va rata întreaga serie cu Panathinaikos Atena. Aceasta este programată să demareze marți (17.04), la OAKA.

Fundașul înalt de 1.79 metri și în vârstă de 27 ani a acoperit cu brio absența lui Sergio Llull în sezonul actual. Fundașul iberic nu a disputat niciun meci în ediția 2017/18 a Euroligii și Ligii ACB după ce a suferit o gravă accidentare în luna august a anului 2017, într-un meci amical al naționalei Spaniei. Este puțin probbil ca Llull să joace în playoff și dacă o va face e greu de crezut că poate fi un factor în seria cu PAO.

Campazzo a jucat 28 partide și a fost titularizat de 26 ori în ediția 2017/18 a Euroligii masculine. El a avut medii de 8.4 puncte, 4.8 pase decisive și 2.5 recuperări cu 1.5 intercepții și 2.1 posesii pierdute în 24:14 minute/meci pentru 11.1 la eficiență. Facu a avut procentaje de 42% la două puncte, 38% la trei puncte și 84% la linia de pedeapsă.

În aceste condiții Luka Doncic va avea de preluat sarcina mânuitorului de minge principal și poate chiar unic în cadrul grupării blanco. Slovenul se află în fața unui test major, Panathinaikos fiind una dintre cele mai redutabile echipe din Europa, o forță recunoscută pentru jocul colectiv, pentru efortul fizic și nivelul agresiv de apărare.

Chasson Randle (21 meciuri disputate, cu 7 minute pe partidă) ar putea avea un rol mai important decât cel inițial gândit de către Pablo Laso, antrenorul lui Real înaintea acestei serii.

Sergio Llull se antrenează alături de colegii săi, însă este neclar dacă va juca în seria cu Panathinaikos Atena.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.