F4-ul Euroligii 2019 a demarat joi (16.05) cu o conferință de presă

Final Four-ul Euroligii masculine 2019 a programat, joi (16.05), conferința de presă de deschidere a evenimentului. Crema baschetului european își dă întâlnire la Vitoria, acolo unde se vor disputa semifinalele, finala mică și finala celei mai importante competiții de pe bătrânul continent.

Turneul final din acest an cuprinde confirmări, dar și surprize. Fenerbahce Istanbul și CSKA Moscova sunt echipele calificate la F4 pentru a 3-a oară din tot atâtea ediții desfășurate în actualul format. Real Madrid se află la cea de-a 2-a astfel de prezență și este deținătoarea trofeului.

La polul opus se situează Anadolu Efes Istanbul. Această formație a fost ultima în sezonul regulat al ediției 2017/18, iar acum s-a calificat la F4 și nu este mulțumită cu ce a realizat până acum. Totodată, se întâmplă pentru prima dată în istoria competiției ca două echipe din Turcia să se numere între semifinalistele aceleiași ediții.

În cadrul conferinței de presă, Jordi Bertomeu, CEO-ul Euroleague Basketball și mintea din spatele întregului mecanism numit Euroliga masculină, a dezvăluit că pe parcursul sezonului 2018/19 s-a consemnat un număr de 2.1 milioane bilete vândute. Meciurile au fost transmise în aproape 200 de teritorii, iar încasările au crescut de 2.4 ori în ultimii trei ani, de când competiția a devenit o ligă în adevăratul sens al cuvântului.

După intervenția lui Bertomeu, conferința de presă a continuat cu participarea antrenorilor și a câte unui jucător de la fiecare echipă participantă la Final Four. Iată câteva dintre cele mai simpatice afirmații ale antrenorilor:

Zeljko Obradovic, antrenor Fenerbahce:

„Vitoria este un oraș ce merită să găzduiască un astfel de eveniment. Oamenii de aici iubesc baschetul, cunosc jocul și mă bucur să fiu aici deoarece tot ce se mănâncă în Vitoria este excepțional.”

Ergin Ataman, antrenor Anadolu Efes:

„Pentru noi situația s-a schimbat radical față de anul trecut. Din ultimii am ajuns în F4. Vom juca împotriva celui mai bun antrenor din Europa și a celei mai bune echipe din acest sezon. Dacă vom câștiga trofeul primul nostru drum va fi Ibiza pentru o zi, după care ne vom întoarce la Istanbul să pregătim playoff-ul campionatului din Turcia.”

Pablo Laso, antrenorul lui Real:

„Sunt mândru să fiu aici, în orașul în care am crescut și în care am petrecut o importantă parte a carierei mele de jucător. Sunt foarte fericit că orașul meu natal găzduiește Final Four-ul Euroligii masculine.”

Dimitris Itoudis, antrenor CSKA:

„Când ne-am asigurat calificarea la Final Four, după Meciul 4 al seriei cu Baskonia, le-am spus băieților în glumă că avem un avantaj, deoarece am câștigat chiar la Vitoria. Se pare că m-am hazardat, deoarece Real Madrid a jucat de mai multe ori decât noi în această sală, iar antrenorul acestei echipe este originar din Vitoria.”

Conferința de presă poate fi urmărită integral mai jos.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.