Exemplul Dinamo Știința București

Dinamo Știința București a obținut calificarea la Final Four-ul Cupei României – ediția 2018/19. Formația antrenată de Tudor Costescu a ajuns aici după ce în prima parte a sezonului actual, la nivelul Ligii Naționale, a pierdut 14 din tot atâtea partide disputate.

Gruparea din capitală a trecut în dublă manșă de SCM Timișoara, recuperând un deficit de 11 puncte, înregistrat în prima manșă, ce a avut loc în Banat. Condusă de pe margine de antrenorul echipei naționale a României și de fostul tehnicial al Leilor din Banat, Dinamo Știința a câștigat manșa a 2-a cu 96-83, Justin Baker marcând punctele calificării de la linia de pedeapsă după un fault comis de Milos Komatina al cărui rost este greu de explicat.

Dincolo de ce s-a întâmplat la final, trebuie remarcat faptul că Dinamo Știința București a abordat manșa a 2-a acestei duble în condiții extreme. A fost lipsită de Willie Kemp, Modestas Kumpys și Dominique Lee. Primii doi sunt jucători extrem de importanți (având medii de 33 și 27 minute pe meci), iar al 3-lea face parte din lot cu regularitate.

Dovadă în acest sens este faptul că Luka Stefanovic, unul dintre străinii la care Costescu a apelat din lipsă de opțiuni, nu a mai jucat din 17 noiembrie 2018. Așadar, nu a disputat niciun meci de patru luni!

Stefanovic a venit de pe bancă și a bifat 24 minute de joc, perioadă în care a contabilizat 12 puncte, cu 5/8 din acțiune și 1/2 la linia de pedeapsă. Luka a adăugat 5 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție cu o minge pierdută pentru 14 la eficiență și 6 la +/-.

Dinamo Știința București a disputat manșa a 2-a a dublei cu SCM Timișoara în patru străini, Stefanovic fiind soluția de avarie. În aceste condiții, formația din capitală a mizat, cum a făcut-o pe tot parcursul acestui sezon, pe serviciile românilor. Toți U23.

Un exemplu cu privire la faptul că investiția și încrederea, acordate zilnic la antrenament, săptămânal la meci, se întorc. Atunci când ai mai mare nevoie!

Marcu Badiu și Daniel Ioniță au confirmat că sunt pariurile lui Dinamo Știința pentru viitorul cât de apropiat. Poate e devreme să le numim confirmări, dar cu siguranță sunt pe drumul cel bun către acest statut.

Alături de ei trebuie remarcați Andrei Calenic și Anton Diaconescu, jucători utilizați cu regularitate în rotația de bază încă de la începutul sezonului. În fine, la memorabilul meci din 20 martie 2019, Dinamo Știința a dat credit lui Antonio Năsturescu, dar și lui Ștefan Grasu.

Cel din urmă este fiul celebrilor atleți Nicoleta și Costel. Născut în anul 2003, Ștefan a bifat cinci minute și 23 secunde de joc, contabilizând o recuperare și o greșeală personală. Grasu a aniversat 16 ani de viață în urmă cu o lună.

Rezultatul obținut de Dinamo Știința București în Cupa României, prin eliminarea celei de-a 5-a clasate în Grupa Roșie, a unei echipe care până de curând avea cel mai bun bilanț în faza a 2-a a Ligii Naționale, este cu adevărat unul dintre momentele memorabile ale sezonului 2018/19. Un rezultat la care meritele revin lui Tudor Costescu și staff-ului său, cu mențiune specială pentru Ionuț Bâscoveanu, care muncește de ani de zile în baschetul juvenil românesc și a celor care au gândit acest proiect.

Un rezultat care ne poate încuraja să credem în jucătorul român tânăr. Și mai ales să servească drept exemplu de curaj și încredere într-un baschet românesc mult prea costisitor în raport cu calitatea pe care o oferă. Poate cel mai mare câștig al acestui sezon pentru baschetul românesc.

Foto: Radio Dinamo1948

1 comentarii On Exemplul Dinamo Știința București

  • Meritul nu este a lui Costescu!
    Norocul lui ca a avut accidentati si a trebuit sa mearga pe mana rezervelor.
    Si bravo celor care au promovat idea cu mai multi romani tineri de la Dinamo si Stiinta!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.