Europa – Rezultatele de sâmbătă (26.05)

Rezultatele de sâmbătă (26.05).

Liga VTB

Khimki Moscova s-a desprins la 2-0 în seria cu Lokomotiv Kuban, contând pentru playoff. După ce a ibutit break-ul în partida de deschidere, formația moscovită a beneficiat de 32 puncte din partea lui Alexey Shved (foto) pentru a se impune cu scorul de 77-72. În schimb, Nizhny Novgorod a egalat la 1 în seria cu Unics Kazan. Meciul 2 s-a terminat cu scorul de 77-74. Se joacă în sistemul cel mai bun din cinci partide. Învingătoarele se califică la Final Four. Reamintim că Liga VTB a implementat același sistem precum în Euroligă (sferturile de finală pe sistem cel mai bun din cinci partide, după care semifinalele și finala se joacă în cadrul unui turneu final).

Franța

AS Monaco a învins pe terenul lui Pau Orthez, scor 98-73, în Meciul 2 și a obținut calificarea în semifinalele LNB Pro A. Același lucru l-a reușit Limoges CSP, după 81-64 în fieful lui JDA Dijon. Ambele serii s-au terminat cu 2-0 la general.

În penultimul act, AS Monaco se duelează cu Limoges CSP. În schimb, Strasbourg IG va juca împotriva învingătoarei dintre Le Mans Sarthe și Asvel Villeurbane. Scorul general este 1-1. Decisivul este găzduit de Le Mans.

Germania

Bayern Munchen a zdrobit pe Brose Baskets Bamberg, scor 99-67, în Meciul 3 din semifinalele Bundesligii. Scorul general a devenit 2-1. Se joacă pe sistemul cel mai bun din trei partide.

Grecia

Panathinaikos a depășit PAOK Salonic, scor 84-67, în Meciul 2 din semifinale. În schimb, Olympiacos a avut emoții și a învins la ultima posesie, prin tripla lui Kostas Papanikolaou, în duelul cu Promitheas. Rezultatul final a fost de 89-88. Scorul general este 2-0 în ambele serii. Se joacă pe sistemul cel mai bun din trei partide.

Italia

EA7 Milano a restabilit egalitatea în semifinala cu Germani Brescia. Meciul 2 s-a încheiat cu scorul de 89-68. Scorul general devine 1-1, în seria care se dispută pe sistemul cel mai bun din șapte partide. Următoarele două partide sunt găzduite de Brescia.

Muntenegru

Mornar Bar s-a desprins la 2-0 în finala cu Buducnost Podgorica. După break-ul reușit în partida de deschidere, Mornar a învins pe teren propriu în Meciul 2, scor 93-85. Reamintim că Buducnost a câștigat Liga Adriatică, având asigurat un loc în Euroliga masculină – ediția 2018/19.

Belarus

Tsmoki Minsk și-a apărat titlul de campioană a Belarusului. Formația amintită a câștigat pe terenul lui Borisfen, scor 94-82 și a încheiat seria cu scorul general de 3-0. Este celd e-al 10-lea titlu național consecutiv pentru gruparea ce participă de opt ani și în Liga VTB.

Polonia

Stal Ostrow a egalat în finala campionatului din Polonia. Meciul 2 al seriei cu Anwil Wlocklawek s-a terminat cu scorul de 83-77. Următoarele două partide sunt găzduite de Ostrow.

Elveția

Finala a demarat cu victoria lui Fribourg Olympic, scor 78-66, în duelul cu Geneva Lions.

Belgia

Playoff-ul a demarat în cursul serii de sâmbătă (26.05). Iată rezultatele consemnate în meciul de deschidere al sferturilor de finală:

Antwerp vs Willbroek, scor 76-62
Aalstar vs Mons, scor 79-81
Oostende vs Bruxelles, scor 103-62
Charleroi vs Limburg, scor 89-62

Austria

Swans Gmunden a câștigat Meciul 1 al finalei. Formația amintită a reușit break-ul în seria cu Kapfenberg Bulls. Rezultatul final a fost de 74-73.

Georgia

Mgzavrebi Tbilisi a cucerit medalia de bronz după victoria repurtată în meciul cu Rustavi din finala mică. Rezultatul final a fost de 79-76. De notat că Mgzavrebi a terminat sezonul regulat pe locul 7, însă obține medaliile de brond după un parcurs remarcabil în playoff.

Portugalia

Oliveirense a câștigat Meciul 1 al semifinalei cu Vitoria. Rezultatul final a fost de 82-70.

Foto: www.vtb-league.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.