Europa – Rezultatele de vineri (05.06)

Vineri au fost programate nou meciuri din cadrul semifinalelor ori finalelor celor mai puternice competiții naționale sau regionale din Europa. Aruncăm o privire asupra rezultatelor consemnate și a semnificației acestora în peisajul competițiilor din Spania, Franța, Italia și Liga VTB.

FC Barcelona a depășit pe Unicaja Malaga, scor 91-60, în Meciul 1 din semifinalele Ligii ACB. Catalanii au dominat categoric jocul, scorul primelor trei secvențe fiind: 23-11, 26-18, 30-15. Seria se joac[ pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Tomas Satoransky a avut 14 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Ante Tomic a adăugat 13 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, iar Marcelinho Huertas, DeShaun Thomas și Brad Oleson au avut câte 12 puncte pentru învingători. Replica a venit de la Fran Vasquez, autor a 10 puncte.

CSKA Moscova a triumfat în Meciul 2 al finalei Ligii VTB, disputată în compania lui Khimki Moscova. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 94-81. Scorul general a devenit 2-0, în seria cel mai bun din cinci partide.

Milos Teodosic a avut 18 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, Sasha Kaun a bifat 17 puncte, iar Andrei Kirilenko a terminat cu 11 puncte și 8 recuperări. În replică, Paul Davis a avut 14 puncte pentru Khimki.

Limoges CSP a triumfat pe terenul lui SLUC Nancy cu scorul de 82-77. Semifinala dintre aceste formații s-a încheiat cu scorul general de 3-0. În finala campionatului din Franța, Limoges se va duela cu Strasbourg. Avantajul terenului propriu este de partea lui Strasbourg IG. Este a 2-a finală consecutivă între aceste formații. Strasbourg a beneficiat de avantajul terenului propriu în finalele din 2013 și 2014, ambele pierdute.

Reggio Emilia a depășit pe Umana Venezia, scor 79-60, în Meciul 4 din semifinalele campiuonatului Italiei. Repriza a 2-a a făcut diferența între echipa, consemnându-se un parțial de 43-27. Scorul general devine 2-2. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri.

În cursul zilei de sâmbătă (06.06) sunt programate următoarele meciuri:

Turcia – Pinar Karsiyaka vs Fenerbahce (semifinale, 2-1, 3 din 5)
Italia – Milano vs Sassari (semifinale, 1-3, 4 din 7)
Lituania – Lietuvos Rytas vs Zalgiris (finala, 0-3, 4 din 7)
Croația – Cibona vs Cedevita (finala, 0-1, 3 din 5)
Serbia – Steaua Roșie vs Mega Leks (semifinale, 0-0, 2 din 3)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.