Euroliga rămâne atractivă pentru Rick Pitino

“I’m only here for a short sabbatical” spunea Rick Pitino la scurt timp după ce a preluat frâiele la Panathinaikos Atena. Lucrurile par să se fi schimbat între timp în viziunea și probabil opțiunile legendarului antrenor american.

Potrivit www.eurohoops.net, Pitino continuă să rămână principala opțiune pentru funcția de antrenor principal al echipei în viziunea patronului Dimitris Gianakopoulos. Cei doi au o relație excelentă după cum notează sursa citată, chiar dacă există un diferend cât se poate de clar de opinie cu privire la situația existentă în campionatul Greciei.

Pitino rămâne îndrăgostit de Euroligă, iar oportunitatea de a construi și conduce el însuși echipa verde de la început rămâne un proiect extrem de atractiv pe agenda celebrului antrenor. Cu toate acestea, un răspuns final nu există și nici nu se știe când acesta va fi formulat de către Pitino.

E cât se poate de clar că pentru tehnicianul american atracția principală rămâne SUA, cu un proiect în NCAA ori NBA. Prima opțiune pare să nu aibă niciun fel de acoperire cunoscut fiind modul în care și-a încheiat ultimul angajament în liga universitară. Totodată, în NBA opțiunile au devenit aproape inexistente pentru funcția de antrenor principal, astfel încât e posibil ca Panathinaikos să rămână cea mai bună, dacă nu singura opțiune serioasă în prezent.

În altă ordine de idei, Panathinaikos Atena pregătește terenul pentru o eventuală decizie a lui Pitino de a nu continua la cârma verzilor. Conform aceleiași surse, PAO va oferi un contract pe un sezon unui antrenor grec dacă Pitino pleacă. Primele nume vehiculate în cazul planului de rezervă sunt Argiris Pedoulakis, actualmente la cârma lui Peristeri, antrenor ce a mai condus pe Panathinaikos, respectiv Ilias Papatheodorou, care a terminat sezonul 2018/19 alături de PAOK Salonic.

Referitor la playoff-ul din Grecia, trebuie notat că s-a ajuns la faza semifinalelor. Situația în prezent este următoarea:

AEK Atena (1) vs Promitheas (4) 1-0
Peristeri (2) vs Panathinaikos (3) 0-1

Meciul 2 în ambele serii are loc sâmbătă (01.06), pe terenul lui Promitheas și Panathinaikos.

1 comentarii On Euroliga rămâne atractivă pentru Rick Pitino

  • Toti americani viseaza sa fie angrenati in baschetul din State, normal. Daca nu se poate aleg varianta urmatoare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.