Euroliga masculină – Ultimele mutări de trupe

Începutul noii săptămâni a consemnat mai multe legitimări la echipele din Euroligă. Unele au fost deja anunțate, pe cale neoficială, încă de săptămâna trecută.

Dairis Bertans a semnat un contract pe doi ani cu Khimki Moscova. În vârstă de 29 ani, letonul sosește de la New Orleans Pelicans, uunde a bifat 12 prezențe cu o medie de 2.8 puncte în 14 minute pe meci la nivel de NBA. El se întoarce în Euroligă, unde a mai jucat pentru Darussafaka și Milano.

Olympiacos Pireu a oficializat legitimările lui Brandon Paul și Augustine Rubit. Ambii au semnat pe doi ani cu formația elenă. Anterior, Olympiacos i-a legitimat pe Antonis Koniaris și Kevin Punter.

Anadolu Efes Istanbul a perfectat transferul lui Alec Peters (foto, nr.5). Americanul sosește de la CSKA Moscova și a semnat pe un an. El îl va înlocui pe Brock Motum, australianul ajungând la Valencia Basket. Peters a avut medii de 5.3 puncte și 2.7 recuperări în 36 apariții la nivel de Euroligă în primul său sezon în Europa.

Tim Abromaitis a fost legitimat de Zenit St. Petersburg. El a semnat un contract pe doi ani cu formația din Rusia aflată la debutul în Euroliga masculină. Jucător de poziția 4, în vârstă de 29 ani, Abromaitis sosește de la Iberostar Tenerife, unde a jucat în ultimii patru ani, fiind inclus în cvintetul ideal al sezonului 2018/19 în BCL.

Makai Mason este noul conducător de joc al Albei Berlin. În vârstă de 24 ani, absolventul universității Baylor, este la primul angajament profesionist al carierei. A semnat un contract pe doi ani. Înalt de 1.85 metri, Mason are cetățenie germană. El a avut medii de 14.9 puncte, 3.4 pase decisive și 2.5 recuperări în 28 apariții în ultimul sezon din NCAA.

Leo Westermann se alătură lui Fenerbahce Istanbul. Informația este încă neoficială. El va fi din nou coleg cu compatriotul său Nando De Colo, cei doi francezi evoluând împreună la CSKA Moscova în sezonul 2017/18. Westermann sosește de la Zalgiris Kaunas și este un nou jucător din lunga listă a celor formați sau lansați în Euroligă de Dusko Vujosevic, alături de Bogdan Bogdanovic, Jan Vesely sau Joffrey Lauvergne, ajunși sub comanda lui Zeljko Obradovic.

În aceste condiții, se pare că Zalgiris intenționează să-l înlocuiască pe Westermann cu Alex Perez. Acesta a jucat în sezonul trecut pentru Bandirma Basketball, având medii de 12.8 puncte, 5.1 pase decisive și 3.4 recuperări în 16 apariții la nivelul Basketball Champions League. El este fundaș și are 26 ani.

În fine, Nacho Rodriguez, managerul general al Barcelonei, a confirmat discuțiile cu Alex Abrines și agentul acestuia. El a precizat următoarele:

„Am prelungit contractele lui Heurtel și Claver. De asemenea, i-am transferat pe Mirotic, Higgins și Davies. Avem opt jucători din sezonul trecut sub contract. astfel încât avem deja 13 jucători. Suntem în discuții cu Abrines și agentul său. El ar fi ultimul jucător transferat în această vară.”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.