Euroliga masculină – Pe scurt despre meciurile de vineri (12.10)

Ziua a 2-a din prima etapă în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19 a cuprins trei victorii pentru oaspeți.

Khimki Moscova vs Olympiacos Pireu, scor 66-87

Partida de la Moscova a fost precedată de un moment de amintire pentru cel care a fost Tyler Honeycutt. Jocul a început impresionant pentru ruși, grație unui parțial de 10-2. Grecii a replicat imediat și au echilibrat disputa, însă Khimki conducea la prima pauză, scor 22-20. Situația s-a schimbat în sfertul al 2-lea, cu un parțial de 24-12 în favoarea vizitatorilor, Vassilis Spanoulis marcând la ultima acțiune a reprizei pentru a duce scorul la 44-34 în favoarea echipei sale.

Grecii au menținut un avantaj consistent pe tot parcursul reprizei secunde. Alexey Shved a înscris de opt ori de la distanță, dar nu a putut să anuleze întreg deficitul lui Khimki. Elenii au dominat interiorul, câștigând lupta la recuperare (37-18) și au avut procentaje net superioare la aruncările din acțiune. Jocul colectiv al lui Olympiacos a fost impresionant, producând 25 pase decisive în acest meci.

Zach LeDay a reușit 14 puncte, 5 recuperări, Sasha Vezenkov a adăugat 13 puncte, 4 recuperări, iar Georgios Printezis și Janis Strelnieks au avut câte 11 puncte pentru învingători. Acesta a fost primul meci al antrenorului David Blatt în Euroligă după un an în EuroCup, competiție pe care a câștigat-o. Alexey Shved a replicat cu 34 puncte și 6 pase decisive.

Zalgiris Kaunas vs Kirolbet Baskonia, scor 79-87

Bascii au repurtat un succes important într-o sală în care se câștigă foarte greu. Elevii lui Petro Martinez au jucat excelent în sferturile 2 și 3, apărându-se impresionant pentru un parțial de 41-29. Balticii au câștigat la limită sferturile 1 și 4, însă nu a fost suficient pentru a pune în dificultate formația iberică. De altfel, Zalgiris a fost dominată la recuperare (18-27) și a avut mari probleme pe semicerc în ambele faze (4/11 – 12/28).

Jayson Granger a izbutit 15 puncte, 4 pase decisive, Shavon Shields a adăugat 14 puncte, Tornike Shengelia a terminat cu 12 puncte, 6 recuperări, iar Matt Janning și Marcelinho Huertas au avut câte 11 puncte fiecare în contul Baskoniei. În replică, Nate Wolters a reușit 19 puncte, 5 pase decisive, iar Arturas Milaknis a adăugat 12 puncte pentru Zalgiris.

Buducnost Podgorica vs EA7 Milano, scor 71-82

Debutul în Euroligă pentru reprezentanta Ligii Adriatice și a Muntenegrului a fost extrem de dificil. Elevii lui Aleksandar Dzikic au înscris doar 11 puncte în primul sfert, încasând dublu. Ecartul de 11 puncte s-a menținut până la final, însă ex-iugoslavii s-au apropiat amenințător, scor 71-74. Italienii au înscris ultimele opt puncte ale meciului pentru a se impune la capătul unui meci în care au condus permanent. Buducnost a avut 20-5 la recuperări ofensive, dar procentajele italienilor au fost excepționale: 67% la două puncte, 50% (cu zece reușite) la trei puncte!

Vladimir Micov a izbutit 15 puncte, Nemanja Nedovic a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Mike James a încheiat cu 13 puncte, 5 pase decisive, iar Mindaugas Kuzminskas a izbutit 12 puncte, 5 recuperări pentru Milano. Earl Clark a reușit 22 puncte, 5 recuperări, Ewdin Jackson a adăugat 12 puncte (4/4 la trei puncte), iar Nikola Ivanovic și Alen Omic au totalizat câte 11 puncte, primul având 6 pase decisive, iar al 2-lea a terminat cu 6 recuperări pentru Buducnost.

Fenerbahce Istanbul vs Gran Canaria, scor 97-72

Campioana Turciei a repurtat o victorie categorică pe teren propriu în fața uneia dintre debutantele în competiție. Jocul nu a avut istoric, fiind controlat de către Fenerbahce, formație ce a început și încheiat meciul cu câte un forcing. Gran Canaria a jucat bine din punct de vedere ofensiv în sferturile 2 și 3, însă defensiva acestei echipe nu a corespuns în niciun moment al jocului.

Jan Vesely a reușit 19 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive, Nikola Kalinic a adăugat 16 puncte, iar Luigi Datome și Joffrey Lauvergne au terminat cu câte 12 puncte fiecare pentru Fenerbahce. În replică, Chris Evans a reușit 13 puncte, 4 recuperări, iar Anzejs Pasecniks a terminat cu 12 puncte pentru Gran Canaria.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Euroliga masculină – Pe scurt despre meciurile de vineri (12.10)

  • Olympiacos a impresionat pe un teren unde se cistiga greu sezonul trecut.
    Se vede multa organizare in jocul echipei ,desi au ramas multi jucatori de anul trecut echipa joaca altceva.

    • Nu vreau să iau din meritele lui David Blatt (care este un monument al baschetului european), însă trebuie remarcat și faptul că aseară Olympiacos a jucat în formulă completă și toți sunt sănătoși. Sezonul trecut spre final echipa era un spital ambulant (lucru care se poate repeta și în acest sezon la ce program au echipele din Euroligă).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.