Euroliga masculină – Real Madrid are cel mai mare buget în sezonul 2018/19

Real Madrid, deținătoarea Euroligii masculine, are cel mai mare buget din baschetul european în sezonul competițional 2018/19 potrivit publicației Basket-Mag.com. Formația din capitala Spaniei are un buget total de 42 milioane euro. Din această sumă, 31 milioane euro se cheltuie pe salarii.

Podiumul este completat de FC Barcelona și CSKA Moscova. Ambele echipe au câte 36 milioane euro buget total. De notat că echipa catalană cheltuie 27 milioane euro pe salarii, iar rușii cheltuie doar jumătate din bugetul total pe remunerația sportivilor și antrenorilor.

Observăm, așadar, că pentru prima dată după mulți ani CSKA Moscova nu mai are cel mai mare buget în Europa. Cele două mari forțe ale baschetului spaniol au ajuns-o din urmă și chiar depășit-o.

Iată bugetele celor 16 echipe angrenate în Euroliga masculină, potrivit sursei citate:

 1. Real Madrid – 42 milioane euro (31 milioane pe salarii)
 2. FC Barcelona – 36 (27)
 3. CSKA Moscova – 36 (18)
 4. Fenerbahce Istanbul – 30 (18)
 5. AX Olimpia Milano – 25 (12)
 6. Khimki Moscova – 24 (14)
 7. Maccabi Tel-Aviv – 23 (10)
 8. Bayern Munchen – 20 (10)
 9. Anadolu Efes Istanbul – 18 (12)
 10. Baskonia Gasteiz – 16 (9)
 11. Olympiacos Pireu – 15 (10)
 12. Panathinaikos Atena – 15 (10)
 13. Zalgiris Kaunas – 10.7 (7.4)
 14. Gran Canaria – 10 (5.6)
 15. Darussafaka Istanbul – 6 (4)
 16. Buducnost Podgorica – 5.8 (3.5)

Echipele grecești sunt în continuă coborâre în ierarhia bugetelor. Acestea au în mod obișnuit bugete în jurul al 15 milioane euro, cu două treimi rezervate pentru salarii, însă alte echipe din Europa și-au mărit bugetele, astfel încât Panathinaikos și Olympiacos sunt în coborâre.

Remarcăm că Zalgiris Kaunas a urcat de pe locul 15 pe cel de-al 13-lea, însă cele trei echipe care o urmează nu au evoluat în sezonul precedent la nivel de Euroligă.

Notă

Basket-Mag.com este o revistă cu și despre baschet, tipărită lunar, în limba franceză. În numărul ce va apărea în ianuarie 2019 există un material de două pagini destinat lui Ghiță Mureșan, pivotul român care a evoluat în NBA, însă înaintea pasului decisiv spre cea mai puternică ligă de pe planetă a evoluat în Franța, pentru Pau Orthez.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.