Euroliga masculină 2018/19 – Pe scurt despre meciurile de vineri (09.11)

Pe scurt despre meciurile desfășurate vineri (09.11), în etapa a 6-a din Euroliga masculină – ediția 2018/19.

Panathinaikos Atena (4-2) vs Olympiacos Pireu (3-3), scor 93-80

Partida a demarat sub semnul echilibrului, Olympiacos fiind echipa mai bună în preima jumătate, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Moscova. Similar celor consemnate în jocul cu CSKA, formația antrenată de către David Blatt a avut o cădere în sfertul al 3-lea. PAO a reușit un parțial de 26-14 în această perioadă de joc, urmată de un parțial de 26-18 în ultimele zece minute de joc.

Raportul recuperărilor ofensive a fost de 20-17 pentru verzi, oarecum surprinzător pentru două echipe recunoscute ca fiind organizate, în care se presupune că blocajul defensiv este o regulă de bază. Deși a avut mai multe recuperări ofensive, formația antrenată de Xavi Pascual a fost și mai precisă, atât la aruncările din acțiune, cât și la linia de pedeapsă.

Lukas Lekavicius a reușit 17 puncte, Nick Calathes a adăugat 14 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, iar Thanasis Antetokounmpo (foto) a terminat cu 12 puncte pentru Panathinaikos. În replică, Georgios Printezis a totalizat 26 puncte (10/12 din acțiune), 4 recuperări și 3 pase decisive, iar Janis Timma a încheiat cu 17 puncte, 3 pase decisive. Vassilis Spanoulis a terminat cu -3 la eficiență în 24 minute de joc.

Khimki Moscova (1-5) vs FC Barcelona (4-2), scor 80-87

Revirimentul Barcelonei continuă în Euroligă. Un interval de 20 minute, consemnat în secvențele 2 și 3, în cadrul căruia a reușit un parțial de 48-36, a fost suficient pentru formația antrenată de Svetislav Pesic să se desprindă în învingătoare. Cele 17 coșuri de trei puncte, cu procentaj de 44%, au fost insuficiente pentru Khimki în această confruntare.

De altfel, rușii continuă să rămână fără victorie împotriva echipelor care contează în lupta pentru calificarea în playoff. În schimb, Barcelona obține cea de-a 4-a victorie consecutivă în Euroliga masculină.

Thomas Heurtel a totalizat 18 puncte, 8 pase decisive, Ante Tomic a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, iar Chris Singleton a terminat cu 16 puncte pentru învingători. În replică, Alexey Shved a totalizat 27 puncte, 6 pase decisive, iar Tony Crocker a adăugat 17 puncte. Cei doi jucători ai lui Khimki au avut zece coșuri de trei puncte împreună.

Kirolbet Baskonia (2-4) vs Fenerbahce Istanbul (5-1), scor 72-74

Trei schimbări la conducere și trei situații de egalitate s-au consemnat în sfertul decisiv al partidei de la Vitoria. Amfitrionii au început ultimele zece minute cu un avantaj de șapte puncte. Luigi Datome a adus pe Fener în avantaj cu un coș de trei puncte, după care echipele s-au succedat la conducere încă o dată, liberele lui Nikola Kalinic aducându-i pe turci devinitiv la conducere. Apărarea lui Fener și imprecizia lui Baskonia au condus în cele din urmă spre acest deznodământ. De notat că gazdele au avut două recuperări ofensive la ultimele acțiuni ale partidei, însă niciuna ultimele cinci aruncări ale bascilor nu a intrat în coș.

Baskonia a dominat la recuperare (38-27, cu 18-9 la cele ofensive), având avantaj și la numărul de libere executate (33-23), însă Fener a fost superioară la celelalte capitole. Turcii au avut un număr dublu de reușite de pe semicerc, dar și un procentaj net superior.

Luigi Datome a totalizat 16 puncte, 5 recuperări, iar Joffrey Lauvergne a adăugat 15 puncte pentru învingători. În replică, Ilimane Diop a reușit 17 puncte, 6 recuperări, iar Toko Shengelia a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări pentru Baskonia.

Buducnost Podgorica (0-6) vs Zalgiris Kaunas (3-3), scor 60-72

După o prime repriză încheiată la egalitate, scor 33-33, elevii lui Sarunas Jasikevicius s-au desprins pe fondul unui parțial de 24-15, consemnat în sfertul al 3-lea. Apărarea balticilor a fost impresionantă în secvența decisivă, de altfel, muntenegrenii având doar 60 puncte înscrise la capătul confruntării.

Brandon Davies a reușit 20 puncte, 5 recuperări, Antanas Kavaliauskas a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, iar Nate Wolters a terminat cu 10 puncte, 6 pase decisive pentru Zalgiris. În replică, Alen Omic a reușit 16 puncte, 6 recuperări pentru Buducnost.

Foto&video: www.euroleague.net

1 comentarii On Euroliga masculină 2018/19 – Pe scurt despre meciurile de vineri (09.11)

  • Spectaculos Antetokoumpo, cind se va maturiza poate va ajunge si el in NBA.
    Printezis iarasi a fost FB iar Timma a prins o zi de sut in prima parte a meciului. Meci frumos , condimentat de orgoliile locale.
    La al doilea am vazut cum un antrenor de clasa poate transforma o echipa. Barca are o cu totul alta fata in sezonul asta si schimbarile din lot nu sunt chiar spectaculoase.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.