Euroliga masculină 2018/19, Etapa 27 – Michael Eric este MVP-ul

Michael Eric, de la Darussafaka Istanbul, este cel mai bun jucător al etapei a 27-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. El a ajutat formația antrenată de Selcuk Ernak să se impună în confruntarea cu Khimki Moscova, scor 91-85.

Titularizat la poziția 5, baschetbalistul originar din Nigeria a fost cel mai bun marcator și cel mai eficient jucător al partidei. El a bifat 30 minute de joc și a totalizat 22 puncte. Eric a avut 10/12 la aruncările din acțiune și 2/5 la linia de pedeapsă. A adăugat 15 recuperări (5 ofensive) și 2 pase decisive cu două mingi pierdute pentru 33 la eficiență.

Înalt de 2.10 metri, în vârstă de 30 ani, Michael Eric se află la primul sezon în Euroligă. El are 26 meciuri jucate în competiție cu medii statistice de 11.4 puncte, 5.3 recuperăru, 0.9 capace și 0.8 pase decisive. De asemenea, are procentaje de 53% din acțiune, respectiv 66% la linia de pedeapsă.

Anterior, mai exact între 2016 și 2018, Eric a evoluat la nivel de EuroCup. El a jucat un sezon în această competiție pentru Bilbao, respectiv unul pentru Sarussafaka. Alături de turci a câțtigat a 2-a întrecere ca valoare din Europa în sezonul 2017/18.

Absolvent al universității Temple, în 2012, Michael Eric a jucat pentru Canton Charge și Texas Legends în G-League. Pe plan european a jucat pentru Panelefsiakos (Grecia), Brindisi (Italia), respectiv AEK Atena (Grecia), înainte să ajungă, în vara anului 2016, la Bilbao.

Aceasta este prima distincție individuală pentru Michael Eric la nivel de Euroligă. El a fost MVP al semifinalelor EuroCup în sezonul 2017/18. De asemenea, a participat la All Star Game-ul G-League din 2016.

Cele mai spectaculoase acțiuni ale etapei

Liderii rundei din punct de vedere statistic

Eficiență – Mike James (Milano, 37)
Puncte – Mike James (Milano, 35)
Recuperări – Michael Eric (Darussafaka, 15)
Pase decisive – Nick Calathes (Panathinaikos, 12)
Intercepții – Nick Calathes (Panathinaikos, 4)
Capace – Kyle Hines (CSKA, 3)

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.